La o diferenta de 22 de ani fata de performanta lui Helmuth Duckadam, portarul turc Volkan Demirel a parat trei lovituri de la 11 metri in partida castigata de Fenerbahce in fata celor de la FC Sevilla ( 3-2 dupa penaliuri), fiind la un singur pas de performanta reusita de portarul roman, cel care a aparat patru lovituri de pedeapsa. Interesant este faptul ca totul s-a petrecut pe acelasi stadion, Ramon Sanchez Pizjuan, la aceeasi poarta.

"Demirel (Volkan pe tricou de joc) s-a transformat in eroul neasteptat al echipei Fenerbahce si in distrugatorul Sevillei, exact la aceeasi poarta la care, in urma cu 22 de ani, un portar roman, Duckadam, a aparat patru penaltiuri in fata jucatorilor Barcelonei si a adus Stelei singura Cupa a Campionilor Europeni din istorie", scrie cotidianul spaniol Sport.

In urma paradelor lui Volkan, Fenerbahce s-a calificat in premiera in sferturile de finala ale Champions League, iar Europa fotbalistica europeana a ramas fara ultimele doua castigatoare ale cupelor europene: AC Milan - Liga Campionilor si FC Sevilla - ultima castigatoare a Cupei UEFA.