Cristiano Ronaldo a mai doborât un record devenind jucătorul cu cele mai multe selecţii din Europa, cu ocazia meciului amical câştigat de Portugalia, cu scorul de 3-0, în faţa reprezentativei Qatarului, informează AFP.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Ronaldo (36 ani), a disputat cu această ocazie al 181-lea său meci internaţional alături de Portugalia, depăşindu-l pe fundaşul spaniol Sergio Ramos (180 de selecţii), informează Agerpres.

În lume, doar patru jucători au mai multe selecţii ca Ronaldo: Soh Chin Ann (Malaysia, 219), Bader Al-Mutawa (Kuweit, 186), Ahmed Hassan (Egipt, 184) şi Ahmed Mubarak (Oman, 182).

"Aceeași mândrie ca întotdeauna când îmi reprezint țara și celebrez culorile noastre. Încă un test, încă o repetiție, am lucrat împreună în ambiția, visul și în cursul pe care l-am stabilit: să fim prezenți în istoria lumii la Qatar în 2022!", a scris Ronaldo pe rețelele de socializare

Sâmbătă, la Faro (sudul Portugaliei), Starul lusitan a deschis scorul în urma unei lovituri de la 11 m, în minutul 37. Acesta a fost al 112-lea gol reuşit de Cristiano Ronaldo sub culorile reprezentativei portugheze, îmbunătăţindu-şi astfel recordul mondial de goluri la echipa naţională, pe care l-a doborât luna trecută în faţa Irlandei, când l-a depăşit pe iranianul Ali Daei (109 goluri).

Celelalte goluri ale Portugaliei în partida de sâmbătă au fost marcate de Jose Fonte (48) şi Andre Silva (90).

Împotriva Qatarului, ţara gazdă a viitoarei Cupe Mondiale de fotbal, selecţionerul portughez Fernando Santos le-a oferit ocazia să-şi facă debutul internaţional portarului lui FC Porto, Diogo Costa, şi mijlocaşului de origine braziliană Matheus Nunes de la Sporting Lisabona, care a ales să joace pentru Portugalia, campioana europeană din 2016.

Portugalia ocupă în prezent locul secund în Grupa A a preliminariilor europene pentru CM 2022, cu 13 puncte, iar marţi va primi vizita naţionalei Luxemburgului. Liderul acestei grupe, cu un punct în plus, este reprezentativa Serbiei, care i-a învins la limită în deplasare pe luxemburghezi (1-0), sâmbătă seara.