Ianis Hagi, marcatorul României în partida cu Germania, a postat, sâmbătă, un mesaj pe reţelele de socialziare, în care îşi exprimă dezamăgirea pentru înfrângerea suferită la Hamburg, dar şi speranţa că reprezentativa pregătită de Mirel Rădoi se va impune în următorul meci, cu Armenia.

Ianis HagiFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

"Mândru pentru prestaţia noastră. Dezamăgit pentru rezultatul final. Optimist pentru următoarele meciuri. O bucurie enormă pentru mine să înscriu în faţă suporterilor români de la Hamburg, să sărbătoresc alături de ei şi cu gândul la toţi cei care ne-au susţinut de acasă.

Ne mai aşteaptă trei finale în drumul spre baraj şi pornim cu mare încredere către primul meci, cel împotriva Armeniei. Suntem nerăbdători să simţim energia tribunelor de acasă şi să luptăm împreună pentru victorie. România, ne vedem luni în Ghencea!", a scris Ianis Hagi, pe Facebook.

România întâlneşte Armenia, luni, de la ora 21:45, pe Stadionul Steaua, în etapa a opta a Grupei J. Meciul va fi transmis în format LiveText pe HotNews.ro.

Naționala de fotbal a României a sperat la o victorie puțin scontată după golul superb al lui Ianis Hagi, dar nu a reușit să reziste până la finalul meciului de la Hamburg. Germania a revenit în repriza secundă, s-a impus cu 2-1, și se află pe primul loc în Grupa J din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Trupa lui Mirel Rădoi a ajuns pe locul 4, dar poate urca în clasament dacă va câștiga luni în fața Armeniei.

Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 9, după ce l-a driblat pe Rudiger și a înscris cu un șut la colțul lung, dar Serge Gnabry ('52) și Thomas Muller ('81) au adus victoria gazdelor.

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte

2. Macedonia de Nord (15-6) 12

3. Armenia (8-10) 12

4. România (10-8) 10

5. Islanda (7-15) 5

6. Liechtenstein (2-19) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.

  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.

  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.