"Un gol de colecție" (Sky) sau "O acțiune extraordinară!" (Bild) sunt câteva dintre reacţiile presei germane după ce Ianis Hagi l-a ridiculizat pe Antonio Rudiger, unul dintre cei mai buni fundași centrali din fotbalul mondial, și a deschis scorul împotriva Germaniei.

Ianis Hagi, gol superb impotriva GermanieiFoto: frf.ro

"Ianis Hagi a trăit cel mai mare moment al carierei sale, în meciul dintre Germania și România, din preliminariile pentru Cupa Mondială. În vârstă de 22 de ani, Ianis este fiul unei adevărate legende a fotbalului.

În minutul 9, Ianis a făcut liniște pe Volksparkstadion din Hamburg. Cu o tehnică remarcabilă, Ianis a trecut de ezitantul Antonio Rudiger și l-a învins pe Marc-Andre ter Stegen cu un șut la colțul lung.

Un gol de colecție, chiar dacă nu a fost suficient pentru ca România să obțină un punct. Jucătorul de 22 de ani, care joacă la Rangers de un an, este o mare speranță a fotbalului românesc de câțiva ani. Și nu e deloc surprinzător, dacă ne uităm la succesul tatălui său, supranumit " - Sky.

"După un contraatac al oaspeților pe flancul drept, Ianis Hagi, cu tehnica sa excelentă, a trecut de Rudiger, iar apoi a tras pe centru de la 15 metri, cu piciorul stâng. O acțiune extraordinară!" - Bild.

"Hagi are prea mult spațiu la dispoziție în colțul din dreapta al careului, iar apoi Rudiger ezită să îl atace. Fundașului îi este trimisă mingea printre picioare, Kehrer și Goretzka ajung prea târziu, iar Hagi trimite în plasă. Intolerabil" - Kicker.

Ce a spus Ianis Hagi după meciul cu Germania

"Nici nu vreau să mă gândesc la chestia asta, dacă a fost cel mai frumos gol al meu. Plecăm din Germania fără niciun punct. Normal să fiu dezamăgit. Când conduci cu 1-0 la pauză te gândeşti să ţii de scor. Când vii într-o deplasare de genul acesta e greu să scapi fără gol. Şi un egal era bun pentru noi. Suntem trişti, dar cred că este un meci foarte important luni (n.r. cu Armenia) şi trebuie să ne concentrăm pe ce avem de făcut luni. Suntem o generaţie nouă şi uşor-uşor grupul acesta devine mai puternic. Avem foame de rezultate şi cred că s-a văzut în seara asta că avem şi foame să ne apărăm, să încercăm să scoatem un rezultat pozitiv în seara asta" - Ianis Hagi, la Pro TV.

Naționala de fotbal a României a sperat la o victorie puțin scontată după golul superb al lui Ianis Hagi, dar nu a reușit să reziste până la finalul meciului de la Hamburg. Germania a revenit în repriza secundă, s-a impus cu 2-1, și se află pe primul loc în Grupa J din preliminariile Cupei Mondiale 2022. Trupa lui Mirel Rădoi a ajuns pe locul 4, dar poate urca în clasament dacă va câștiga luni în fața Armeniei.

Ianis Hagi a deschis scorul în minutul 9, după ce l-a driblat pe Rudiger și a înscris cu un șut la colțul lung, dar Serge Gnabry ('52) și Thomas Muller ('81) au adus victoria gazdelor.

Rezultatele înregistrate vineri în Grupa J:

Germania vs România 2-1

Au marcat: Gnabry '52, Muller '81 / Hagi '9

Islanda vs Armenia 1-1

Au marcat: Johannesson '77 / Hovhannisyan '35

Liechtenstein vs Macedonia de Nord 0-4

Au marcat: Velkovski '39, Alioski '66 (penalty), Nikolov '74, Churlinov '83

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (19-3 golaveraj) 18 puncte

2. Macedonia de Nord (15-6) 12

3. Armenia (8-10) 12

4. România (10-8) 10

5. Islanda (7-15) 5

6. Liechtenstein (2-19) 1.

Care sunt criteriile de calificare la CM 2022

Europa trimite 13 naționale la turneul final. Primele 10 echipe calificate vor fi câștigătoarele celor 10 grupe din preliminarii. Mai rămân, așadar 3 locuri disponibile, pentru care vor concura 12 echipe:

10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare.

Două echipe – cele mai bune câștigătoare de grupă în Liga Națiunilor 2020/21 care nu s-au clasat pe primele două locuri în preliminariile CM 2022.

Cum arată play-off-ul pentru Mondial

  • Din cele 10 echipe clasate pe locul 2 în grupele preliminare vor fi aleși 6 capi de serie, pe baza punctelor obținute în grupe, excluzând rezultatele cu ultima clasată.

  • Vor fi astfel 6 capi de serie + alte 6 echipe, dintre care două provenind din ierarhia Ligii Națiunilor.

  • Se dispută baraj într-o singură manșă, pe terenul capilor de serie, între aceste 6 echipe și celelalte 6 rămase.

  • Vor rezulta 6 echipe calificate mai departe. Prin tragere la sorți, se vor stabili 3 echipe gazdă și 3 echipe oaspete pentru ultimul baraj, tot într-o singură manșă.