Președintele Joan Laporta a anunțat la postul de radio catalan RAC1 faptul că, din vara anului 2022, Barcelona va fi nevoită să se mute de pe Camp Nou ca urmare a începerii unor lucrări de modernizare.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Barcelona va juca pentru mai multe sezoane pe arena Johan Cruyff, având o capacitate de 6.000 de locuri. Pe acest stadion evoluează în acest moment echipa de fete a catalanilor.

Joan Laporta susține că, în condițiile în care echipa masculină va evolua pe arena Johan Cruyff, se va încerca extinderea capacității la 50.000 de locuri.

O altă posibilă variantă ar fi mutarea echipei masculine pe stadionul Montjuic (arena unde au avut loc Jocurile Olimpice din 1992).

Chiar dacă stadionul Camp Nou este deja cel mai mare din Europa (99.000 de locuri), clubul și-ar dori extinderea capacității până la 110.000 de locuri. Pe lângă asta, se dorește și modernizarea complexului, potrivit Daily Mail.

Președintele catalan estimează că lucrările vor dura 3 sau 4 ani.

În cadrul aceluiași interviu, Joan Laporta a mai declarat și că ar fi dorit ca Lionel Messi să rămână la Barcelona, acceptând să joace fără a primi bani.

Barcelona trece printr-o perioadă foarte dificilă, având două înfrângeri din tot atâtea partide în grupele Ligii Campionilor (0-6 golaveraj), în timp ce în LaLiga ocupă doar locul nouă (12 puncte acumulate după șapte meciuri disputate).