Joan Laporta, președintele Barcelonei, a susținut într-un interviu acordat RAC1 că Lionel Messi ar fi putut rămâne la Barcelona cu o singură condiție care pare incredibilă pentru un jucător de talia sa.

Lionel MessiFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Contractul lui Lionel Messi cu Barca a expirat la sfârșitul lunii iunie, dar negocierile cu catalanii au continuat pentru ca starul argentinian să nu părăsească gruparea.

Joan Laporta a declarat într-un interviu acordat RAC1 că îl iubește enorm pe Lionel Messi, cu toate că sugerează că fotbalistul ar fi putut rămâne pe Camp Nou doar dacă accepta să joace fără remunerație salarială.

Joan Laporta - "Nu pot fi supărat pe Lionel Messi"​

"Vine un moment în care vezi că lucrurile nu funcționează și amândouă părțile sunt dezamăgite. Îl iubesc prea mult pe Messi ca să fiu supărat pe el.

Ne-am dorit să râmână la Barca, dar exista presiune din partea lui PSG pentru el. Cred că oferta de la Paris venise cu mult înainte de a negocia prelungirea pe Camp Nou. Știa că dacă nu rămâne va pleca pe Parc de Princes.

Va rămâne în istorie ca cel mai bun jucător al Barcelonei cu siguranță. Când a fost totuși vorba de a lua o decizie în privința prelungirii, am judecat că voi alege cea mai bună variantă pentru suflarea catalană. Am sperat că va accepta să joace gratis, dar nu poți să te aștepți de la un jucător de calibrul lui să evolueze fără bani", a declarat Laporta, conform Marca.com.

Barcelona trece printr-o perioadă foarte dificilă, având două înfrângeri din tot atâtea partide în grupele Ligii Campionilor (0-6 golaveraj), în timp ce în LaLiga ocupă doar locul nouă (12 puncte acumulate după șapte meciuri disputate).