În iulie 2021, un jucător din Premier League a fost arestat sub suspiciunea unor infracțiuni sexuale asupra minorilor. În august, Benjamin Mendy, jucătorul celor de la Manchester City, a fost acuzat de patru violuri și o agresiune sexuală. Al treilea caz apare în luna octombrie, când un jucător a fost reținut pentru comiterea unei infracțiuni similare.

Logo Premier LeagueFoto: premierleague.com

În data de 16 iulie, presa anunța primul caz de o asemenea natură: arestarea unui jucător din Premier League, sub suspiciunea unor infracțiuni sexuale asupra minorilor.

Jucătorul nu a fost nominalizat, dar, la trei zile distanță, Everton anunța suspendarea unui jucător important din lot, subiectul unei anchete în plină desfășurare.

Tot în iulie, publicațiile islandeze anunțau identitatea acestuia, mbpl.is afirmând că fotbalistul suspectat este Gylfi Sigurdsson, jucătorul celor de la Everton. În prezent, sportivul rămâne suspendat, nefiind inclus în lotul pentru sezonul actual.

În august a apărut cel de-al doilea caz: pe 26 ale lunii, Benjamin Mendy, fundașul lui Manchester City, a fost acuzat de comiterea a 4 infracțiuni de viol și a unei infracțiuni de natura agresiunilor sexuale. Ulterior, jucătorul a fost suspendat de către club.

Faptele descrise s-ar fi întâmplat între octombrie 2020 și august 2021, francezul fiind acuzat de către trei reclamante. În prezent, acesta se află în detenție.

Mendy a avut prima înfățișare pe data de 10 septembrie; următoarea infățișare este programată pentru luna noiembrie. 24 ianuarie, ziua începerii procesului său, este data la care francezul poate înțelege cum îi va arăta viitorul.

Octombrie începe cu al treilea caz: Brighton anunță că unul dintre jucătorii săi a fost reținut, fiind suspectat de comiterea unei agresiuni sexuale, informează L’Equipe.

Fotbalistul a fost reținut miercuri dimineață, la ieșirea dintr-un club de noapte. În același caz este chestionat și un bărbat de aproximativ 40 de ani. Până la noi detalii, clubul acceptă procedurile legale și nu comentează cele întâmplate.