Primele măsuri disciplinare apar în Bundesliga, în contextul în care unii dintre jucători nu vor să se vaccineze împotriva Covid-19.

HotNews.roFoto: Hotnews

Hertha Berlin este primul club care sancționează nerespectarea protocoalelor: clubul cere jucătorilor și membrilor staff-ului care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului să își plătească singuri testele COVID-19, informează AFP.

Un reprezentant al clubului a declarat că toți cei care refuză să se vaccineze sunt nevoiți să își plătească testele PCR (fiecare test costă aproximativ 70 de euro).

Conform regulamentelor ligii germane, jucătorii sunt supuși testării PCR de două ori pe săptămână, dar Hertha își testează personalul de șase ori pe săptămână.

Directorul sportiv al clubului, Fredi Bobic, a declarat că 90% din totalul jucătorilor și membrilor staff-ului sunt vaccinați.

În ceea ce privește totalul jucătorilor din Bundesliga, 82% sunt vaccinați, anunță News.ro.

Discuția vaccinării stârnește reacții mixte în campionatul Angliei: dacă în Bundesliga se respectă protocolul de vaccinare, informațiile existente arată că doar șapte cluburi din Premier League au peste 50% din jucători complet vaccinați.

În perspectivă, lumea sportului a început deja să aplice anumite sancțiuni. De pildă, în NBA, jucătorii nu vor fi plătiți dacă vor rata jocurile din cauza nerespectării protocoalelor sanitare locale, care necesită vaccinarea, pentru a fi eligibili înaintea meciului.

Hertha Berlin are suficiente motive pentru impunerea acestor practici disciplinare: clubul a fost în carantină de două ori în acest an, din cauza coronavirusului.