Întoarcerea lui Cristiano Ronaldo pe Old Trafford a stârnit senzație în lumea fotbalului: Manchester United își pune mari speranțe la reușită în sezonul actual, odată cu revenirea starului portughez, după 12 ani de absență. Totuși, regăsirea cu ”diavolii roșii” nu mulțumește pe toată lumea.

Cristiano RonaldoFoto: Kieran McManus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Deși marchează pentru United, echipa nu are rezultatele așteptate: cele 5 goluri în 6 partide nu au fost suficiente pentru un parcurs bun al începutului de sezon.

În ultimele 4 meciuri, clubul a suferit două înfrângeri și a făcut un egal, rezultate dezamagitoare pentru United.

Singura victorie a fost adusă tot de către portughez, în prelungirile meciului cu Villarreal, în grupa de Champions League.

Chiar dacă statistica indică faptul că mutarea a fost una inspirată, Jamie Carragher, legenda lui Liverpool, este de altă părere.

Manchester United, o echipă unde predomină egoismul

Fostul căpitan crede că, odată cu sosirea lusitanului, United a devenit din ce în ce mai mult o formație de invidualități, unde predomină egoismul și unde lipsește jocul de echipă, un element caracteristic pentru Liverpool, sub conducerea neamțului Jurgen Klopp.

”Manchester United rămâne o formație plină de individualități, nu o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Cristiano Ronaldo a contribuit la asta, nu a ajutat, din păcate pentru el și pentru club”, a declarat Carragher pentru The Sun.

Mai mult de atât, Jamie Carragher continuă seria atacurilor, legându-se în mod direct de șansele pe care rivala de pe Old Trafford le are în Premier League.

”Chiar dacă au un lot extraordinar, nu sunt la nivelul lui Chelsea, Manchester City și Liverpool. Să pierzi 5 puncte în ultimele două meciuri de acasă arată inconstanța”, a mai spus Carragher.

Mutările din vară ale lui Solskjaer păreau să stabilizeze efectivul celor de la United: Raphael Varane, de la Real Madrid, și Jadon Sancho, de la Borussia Dortmund s-au alăturat atacantului portughez.

Totuși, alături de Carragher se alătură și alte voci din sfera fotbalului, care elimină clubul lui Ronaldo din lupta pentru titlu, în ciuda numelor din primul 11: cei mai mulți anticipează o luptă strânsă între City, Liverpool și Chelsea.

La acest fapt contribuie și banca tehnică, formațiile menționate anterior având 3 dintre cei mai buni antrenori din lume (Guardiola, Klopp și Tuchel).

În prezent, cu 14 puncte adunate în 7 etape, ”diavolii roșii” ocupă a patra poziție în Premier League, la două puncte distanță de primul loc, pe care se află Chelsea, urmată de Liverpool, la un punct distanță.

Următorul meci îl găsește pe norvegian făcând deplasarea la Leicester, grupare de pe locul 13.

În Champions League, formația norvegianului ocupă cea de-a treia poziție în grupă, cu o victorie în fața celor de la Villareal și o înfrângere cu Young Boys.