Înaintea duelului din grupele Champions League cu FC Barcelona, Mircea Lucescu a dialogat cu presa iberică. Printre altele, tehnicianul celor de la Dinamo Kiev a comentat plecarea lui Leo Messi la PSG și lipsa randamentului în noul campionat.

Mircea LucescuFoto: Ukrinform / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cel de-al 12-lea duel al carierei cu FC Barcelona are o imensă particularitate: Mircea Lucescu întâlnește gruparea catalană fără cel mai important jucător din istoria clubului: Leo Messi.

Mircea Lucescu: Messi se plimba pe teren

Transferul argentinianului la PSG a primit reacții mixte din partea tehnicianului român, acesta afirmând că îi va fi greu să se impună pe Parc des Prices, după ce pe Camp Nou a fost tratat ca un ”rege.”

Mircea Lucescu spune că jocul lui Leo Messi s-a schimbat în ultimii ani, iar colectivul clubului catalan îl ajuta să își pună în valoare calitățile: ”La Barcelona toată lumea a jucat pentru el.

A mers pe teren pentru că nu a alergat mai mult de opt kilometri. Dar când a avut mingea a fost decisiv. I s-a permis să facă acest lucru”, afirmă tehnicianul român pentru Sport.es, citat de Digisport.

Referitor la randamentul oferit de către argentinian la PSG, Lucescu spune că nu îi va fi deloc ușor să se adapteze: "Nu știu ce calcule a făcut Messi, dar nu este ușor la o asemenea vârstă să mergi la un alt club și să te impui", a declarat antrenorul ucrainenilor.

Dinamo Kiev, meci important cu Barcelona

Dinamo Kiev întâlnește clubul catalan în deplasare, miercuri, 20 octombrie, de la ora 19:45, în cea de-a treia etapă a grupelor Champions League.

Barcelona ocupă ultima poziție în grupa E, cu 0 puncte adunate, în urma a două înfrângeri suferite cu Benfica și Bayern Munchen. Dinamo Kiev se află pe cea de-a treia poziție, cu un singur punct, obținut după egalul cu Benfica.

În decursul carierei de antrenor, Lucescu a adunat 2 victorii, o remiză și 8 înfrângeri în fața clubului spaniol, aflându-se la cârma lui Galatasaray, Șahtior Donețk și Dinamo Kiev.

În Ucraina, echipa românului are un început de sezon excelent, aflându-se pe prima poziție după 10 meciuri, cu 26 de puncte (8 victorii, 2 egaluri).