Stadionul Dinamo a făcut parte inițial din proiectul Euro 2020, alături de arenele din Ghencea, Giulești și de cea de la Arcul de Triumf. Din cauza unor probleme juridice, singura nemodernizată a fost arena din Ștefan cel Mare.

Foto:

Noul Stadion Dinamo, pe locul actualei arene din Ștefan cel Mare

Marți, într-o conferință de presă, Ionuţ Adrian Popa (președintele CS Dinamo) a venit cu ultimele noutăți despre Stadionul Dinamo.

Astfel, oficialul spune că lucrurile merg în direcția bună și că noua arenă va fi construită pe amplasamentul celei vechi.

"Suntem în linie dreaptă cu stadionul. Pentru a putea efectua demolarea unei foste investiţii, trebuie să stabileşti prin hotărâre de guvern valoarea obiectului pe care-l demolezi.

În acest moment, având în vedere litigiul care a fost cu domnul Badea, cu societatea dumnealui şi investiţiile care au fost efectuate - impropriu investiţii - trebuie să stabilim valoarea.

În acest sens, avem demarată o expertiză tehnică care se desfăşoară pe stadion pentru stabilirea valorii proiectului anterior. Stadionul nou se va face pe amplasamentul celui vechi" - Ionuţ Adrian Popa, citat de News.ro.

În timp ce arenele Steaua, Rapid și Arcul de Triumf au fost finalizate, la Dinamo s-a tot bătut pasul pe loc.

De știut:

Stadionul din Ștefan cel Mare aparţine de Clubul Sportiv Dinamo, din cadrul Ministerului de Interne. Acesta este însă cesionat pe durată nelimitată grupării controlate de Nicolae Badea, care este acţionară în cadrul FC Dinamo.