Sir Alex Ferguson, legendarul antrenor al echipei Manchester United, a criticat decizia tehnicianului norvegian Ole Gunnar Solskjaer de a-l lăsa pe banca de rezerve pe atacantul portughez Cristiano Ronaldo la meciul cu Everton (1-1), din etapa a 7-a a Premier League.

Sir Alex FergusonFoto: Martin Rickett / PA Images / Profimedia

Tehnicianul scoțian a afirmat că un antrenor trebuie să ”înceapă întotdeauna meciul folosindu-și cei mai buni jucători”, anunță agenția EFE.

Acesta a fost surprins de presă, alături de campionul UFC, Khabib Nurmagomedov, în timp ce solicita titularizarea vedetei portugheze, ținută pe bancă de Solskjaer în prima repriză a partidei.

Cristiano Ronaldo a intrat pe teren în minutul '57, dar prezența acestuia în cea de-a doua repriză nu a fost suficientă pentru aducerea victoriei pe Old Trafford.

Mai mult de atât, Ian Wright, legenda Arsenalului, se alătură discursului critic adus antrenorului norvegian: ”Când îl ai pe Cristiano, trebuie să-ți construiești o echipă și o structură în jurul lui, pentru a-l face să funcționeze”, a declarat Wright.

În schimb, Solskjaer s-a apărat în cadrul conferinței de presă, asigurând publicul că atât el, cât și Cristiano ”știu mult mai bine decât experții”, anunță Agerpres.

Ole Gunnar Solskjaer l-a avut antrenor pe Alex Ferguson din 1996 până în 2007, și a devenit antrenorul ”diavolilor roșii” în decembrie 2018.

Sub conducerea lui Sir Alex Ferguson, trupa de pe Old Trafford a devenit o putere a fotbalului: 13 titluri în Premier League (de la retragerea sa, United nu s-a mai încoronat regină în Albion), 5 Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii, două Champions League (1999, 2008), o Supercupă a Europei (1991), o Cupă Intercontinentală (1999), o Cupă a Cupelor (1991) și un Mondial al Cluburilor (2008). Acesta s-a retras din poziția de antrenor al clubului la sfârșitul sezonului 2012-2013, după 26 de ani petrecuți la Manchester United.

În prezent, cu 14 puncte adunate în 7 etape, ”diavolii roșii” ocupă a patra poziție în Premier League, la două puncte distanță de primul loc, pe care se află Chelsea. Următorul meci îl găsește pe norvegian făcând deplasarea la Leicester, grupare de pe locul 13.