Simon Silwood, ​un fan al echipei West Bromwich Albion a fost condamnat la opt săptămâni de închisoare cu executare pentru un mesaj rasist postat pe reţelele de socializare la adresa mijlocaşului Romaine Sawyers, jucător al formaţiei favorite, informează mirror.co.uk.

Romaine SawyersFoto: wba.co.uk

Silwood, în vârstă de 50 de ani, a fost condamnat, joi, de un tribunal din Birmingham. Bărbatul din Kingswinford, West Midlands, a fost de asemenea obligat să plătească o despăgubire de 500 de lire sterline jucătorului, care între timp a fost împrumutat la Stoke City, şi 500 de lire sterline cheltuieli de judecată.

"Aceasta este, domnule Silwood, o infracţiune gravă. Nu există loc pentru rasism sau abuzuri rasiste online. În opinia mea, acest lucru trece în mod clar pragul de custodie (n.r. - necesită o pedeapsă privativă de libertate). Apreciez remuşcările pe care le ai pentru acţiunile tale ca fiind foarte mici în realitate", a declarat judecătorul districtual Briony Clarke.

La prima înfăţişare, care avut loc la 9 septembrie, Silwood a negat trimiterea unui mesaj ofensator.

El l-a jignit pe jucător pe reţelele de socializare, când a sugerat că acesta ar trebui să câştige "Baboon d'Or (n.r. - Babuinul de Aur, o jignire după trofeul Balonul de Aur)".

Mesajul a fost postat pe un grup de Facebook după înfrângerea echipei WBA, scor 0-5, în faţa formaţiei Manchester City, în ianuarie.

Bărbatul a declarat poliţiei că mesajul său a fost "prostesc, nu rasist". El a mai spus că postarea sa a fost corectată de programul special în acest sens (AutoCorrect), transformând cuvântul "bufon (n.r. - buffoon)" în "babuin".

De partea cealaltă, jucătorul Romaine Sawyers a spus că s-a simţit "hărţuit, îngrijorat şi supărat" după ce a citit mesajul.