​LaLiga (prima divizie de fotbal a Spaniei) a anunțat că începând de vineri (1 octombrie) la meciurile din campionat arenele vor putea fi folosite la o capacitate de 100%.

HotNews.roFoto: Hotnews

Procentul pentru sălile de sport (acoperite) va fi de 80%. Situația poate diferi pe plan regional.

Consiliul Interteritorial Spaniol (CISNS), organismul care reuneşte liderii politici responsabili de sănătate din toate regiunile Spaniei, a aprobat, miercuri, ridicarea restricţiilor de participare pe arenele în aer liber din Spania, se arată într-un comunicat de presă.

"CISNS a stabilit limite de participare pentru Liga, ACB (prima divizie de baschet) şi alte evenimente sportive până la sută la sută în aer liber şi până la 80 la sută în interior", a precizat forul.

Aceste măsuri vor fi aplicabile în perioada 1-31 octombrie şi efectele vor fi evaluate la sfârşitul lunii.

Cu toate acestea, se menţin alte măsuri, cum ar fi obligaţia de a purta mască şi de a respecta o distanţă de 1,5 metri între două persoane, care compromit momentan posibilitatea de a vedea meciuri care se desfăşoară pe stadioane pline.

Punerea în practică a acestei relaxări depinde de autorităţile sanitare din fiecare regiune autonomă a Spaniei.

Catalonia, de exemplu, a anunţat deja, miercuri, că îşi va menţine limita de ocupare, pe care a crescut-o totuşi de la 40 la 60% din capacitatea stadioanelor în aer liber de peste 10.000 de locuri.

Ţara Bascilor a anunţat, de asemenea, că îşi va menţine limita actuală de ocupare, stabilită la 60%, transmite News.ro.