Italia, campioana Europei, şi Argentina, câştigătoarea Cupei Americii de Sud, se vor întâlni într-un meci, în iunie 2022, au anunţat confederaţiile de pe cele două continente, informează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

UEFA şi Conmebol au planificat această întâlnire între campioanele continentale "în timpul ferestrei internaţionale din iunie", "într-un loc care urmează a fi confirmat", se arată într-un comunicat de presă comun citat de News.ro.

Cele două foruri intenţionează, de asemenea, să-şi "consolideze cooperarea", legată în prezent de "fotbal feminin, futsal şi tineret, de schimbul de arbitri şi de pregătirea tehnică”, prin deschiderea unui birou comun la Londra.

Obiectivul comun este să dezvolte fotbalul "dincolo de ariile lor geografice, ca o punte care să unească oamenii, ţările, continentele şi culturile" şi să fie de acord "asupra altor subiecte de interes reciproc".

Apropierea dintre cele mai puternice confederaţii din fotbalul mondial vine în mijlocul unui război cu FIFA, care intenţionează să dubleze frecvenţa Cupei sale Mondiale, organizând-o la fiecare doi ani.

UEFA şi CONMEBOL se opun unui astfel de plan, care le-ar afecta calendarul şi ar concura cu competiţiile lor, având sprijinul multor ligi naţionale, asociaţii de fani şi uniunii jucătorilor FIFPro.

Confruntată cu acest val de respingere, FIFA beneficiază de sprijinul foştilor jucători şi antrenori care participă la programul său de "legende", dar şi al unei majorităţi "tăcute" a ţărilor mici, dependente de banii produşi de Cupa Mondială. FIFA va consulta, joi, pe această temă, cele 211 de federaţii care au aderat la forul mondial.