Romario de Souza, fost atacant de legendă brazilian, susține că naționala de fotbal a țării sale joacă un fotbal foarte slab atât din punct de vedere tactic, cât și tehnic. Campion mondial cu Brazilia în 1994, Romario se opune continuării pe bancă a actualului selecționer, Tite.

Nationala de fotbal a BrazilieiFoto: cbf.com.br

"Suntem aproape de o nouă Cupă Mondială şi nu ştiu dacă mai este timp pentru o schimbare de antrenor, dar nu mai sunt în favoarea lui Tite ca antrenor al selecţionatei braziliene", a declarat Romario, fostul atacant al Barcelonei, într-un interviu difuzat joi de presa din ţara sa.

Brazilia a fost învinsă în luna iulie de marea sa rivală Argentina, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, în finala campionatului sud-american de fotbal - Copa America.

"Echipa naţională a prezentat un fotbal foarte slab. Urât din punct de vedere tehnic, iar tactic nici măcar nu mai trebuie să vorbim", a spus el.

Romario a indicat că speră în continuare ca Brazilia să cucerească titlul mondial anul viitor, dar a recunoscut că "va fi dificil cu actuala echipă". "Cu acest mod de a juca, Brazilia va fi dărâmată (în Qatar). Sper să mă înşel. În opinia mea, e nevoie de o schimbare de antrenor acum, chiar dacă nu mai este suficient timp, dar ar reduce cel puţin daunele", a precizat fostul fotbalist, în vârstă de 55 de ani.

Brazilia lui Tite este lider autoritar în grupa unică sud-americană a preliminariilor CM 2022, cu opt victorii în tot atâtea meciuri disputate şi cu un avans de şase puncte faţă de principala sa urmăritoare, Argentina.

Tite a cucerit Copa America alături de Selecao în 2019, însă are şi două eşecuri în palmaresul său ca selecţioner: eliminarea în sferturile de finală la CM 2018 şi înfrângerea dureroasă de la Copa America 2021, în faţa Argentinei lui Lionel Messi, potrivit Agerpres.