Dan Petrescu, tehnicianul echipei CFR Cluj, a declarat după partida pierdută contra Craiovei din șaisprezecimile Cupei României că nu are ce să le reproșeze jucătorilor. Antrenorul a fost nemulțumit de faptul că la tragerea la sorți formația sa a picat cu o echipă puternică din Liga 1.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

CSU Craiova și CFR Cluj s-au înfruntat, joi seara, în derbiul șaisprezecimilor Cupei României. Oltenii s-au impus cu 1-0, la finalul unei partide cu puține faze notabile.

Dan Petrescu - "Nu am ce să reproșez jucătorilor"​

"Tragerea la sorţi ca de obicei a fost incredibilă. Celelalte echipe din faţă au jucat cu divizia C. Cei care fac Cupa României să se gândească puţin. Sau măcar să facă tragere la sorţi neutră. Un meci cu intensitate, un meci foarte greu.

Jucătorii au dat tot, n-am ce să le reproşez. Toţi jucătorii au vrut, şi-au dat viaţa. Suntem într-o situaţie foarte grea, avem patru atacanţi care nu joacă. Dar au încercat băieţii, nu pot să zic că nu au încercat.

Cred că a fost un meci fără multe ocazii, iar pe final cu puţin noroc puteam să egalăm şi să ducem meciul în prelungiri. Dar a câştigat echipa mai bună. Golul a fost foarte frumos, de la distanţă", a spus Petrescu, conform News.ro.

Dan Petrescu a reacționat după ce a fost ținta scandărilor fanilor din Craiova.

"A fost ceva care nu-mi place în ţara asta şi nu înţeleg. Am fost un fotbalist devotat al României, am dat tot, la fel ca antrenor, n-am supărat pe nimeni. Sunt unele scandări de neînţeles. La Cluj nu veţi vedea aşa ceva. Suporterii noştri sunt altfel.

Pe mine m-au deranjat cei din spatele băncii ce au strigat şi cei din galerie. Eu sunt un om civilizat, am fost şi pe la Londra. Eu îi respect, dar nu cred că e bine să continue aşa, mai ales pentru un om care a făcut ceva", a adăugat Petrescu.

Laurențiu Reghecampf, tehnicianul Craiovei - "Am întâlnit cel mai greu adversar"

“Cred că echipa noastă a jucat bine. Sunt mulţumit că ne-am calificat mai departe în Cupă, am întâlnit cel mai greu adversar. Trebuie să ne bucurăm. Întotdeauna meciurile cu CFR sunt dificile”, a spus Reghecampf.

Craiova și CFR s-au înfruntat din nou, după ce luni, clujenii s-au impus în fața oltenilor în etapa a IX-a din Liga 1 (1-0).

Joi a fost rândul oltenilor să învingă cu același scor. Lyes Houri a înscris unicul gol al partidei în minutul 63 cu un șut superb. Meciul din șaisprezecimile Cupei României a avut loc la Craiova.

Meciurile desfășurate în șaisprezecimile Cupei României:

Joi, 23 septembrie

CSO Filiași - UTA Arad 1-0

Ripensia Timișoara - Dinamo București 0-1

Miercuri, 22 septembrie

CS Hunedoara - FCSB 3-5

Farul Constanța - Sepsi Sfântu-Gheorghe 0-1

CSM Slatina – Dunărea Călăraşi 1-2

AFK Csikszereda – Chindia Târgovişte 0-1

Unirea Slobozia – Politehnica Timișoara 0-1

CS Concordia Chiajna – Gaz Metan Mediaş 0-1

FC Buzău – Academica Clinceni 2-1

Asociaţia Club Sportiv CAO 1910 – AFC Hermannstadt 0-1

FC Argeș - FC Botoșani 4-2 (d.p.)

Marți, 21 septembrie

ACS Şomuz Fălticeni - FC Voluntari 1-4

CS Minaur Baia Mare - Politehnica Iaşi 3-1

Petrolul - U Craiova 1948 0-1

CS Mioveni - Rapid4-5 (după penaltiuri).