Oficialii din Formula 1 au stabilit că noul Grand Prix din Miami se va desfășura între 6 și 8 mai 2022. Este al doilea Mare Premiu din SUA, după cel din Austin, Texas.

Formula 1 logoFoto: DPPI/Florent Gooden/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Construcţia circuitului înaintează conform aşteptărilor iar acum, când data noastră a fost confirmată de Formula 1, vom putea continua rapid dezvăluind mai multe detalii despre experienţa care va fi trăită la marginea pistei", comentează un oficial al acestui MP, Richard Cregan.

MP de la Miami se va desfăşura la Miami Gardens, la circa 30 de km nord de emblematica Miami Beach. Circuitul este construit în jurul Hard Rock Stadium, pe care joacă echipa de fotbal american Miami Dolphins (al cărei conducător, Tom Garfinkel, este promotorul acestui MP) şi unde are loc Openul de tenis de la Miami.

SUA găzduiește deja din 2012 un MP în oraşul texan Austin (pe 24 octombrie în acest an), însă F1 încearcă să se impună în ţara IndyCar şi a NASCAR.

Miami va fi astfel a unsprezecea destinaţie care va găzdui F1 în această ţară, după Riverside, Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix, Indianapolis şi Austin.

Potrivit unor versiuni provizorii ale calendarului 2022, apărute în presa de specialitate, 23 de curse (un număr record) vor fi în programul sezonului 2022, începând cu Bahrain, la sfârşitul lui martie, şi terminând cu Abu Dhabi la sfârşitul lui noiembrie.

MP de la Monaco, în luna mai, se va desfăşura pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, la fel ca toate celelalte curse din calendar, şi nu pe durata a patru zile (începând de joi), aşa cum a fost cazul conform unei tradiţii din Principat, a anunţat miercuri preşedintele celui mai puternic campionat automobilistic, Stefano Domenicali.

MP al Franţei ar urma să aibă loc în principiu la mijlocul lui iulie pe circuitul Paul Ricard din Castellet.

Acest calendar va fi oficializat cu ocazia Consiliului mondial al sportului automobilistic pe 15 octombrie, conform Agerpres.