Julian Nagelsmann, tehnicianul lui Bayern Munchen, susține că fotbalul american, în particular NFL, este mult mai tehnologizat decât fotbalul. El propune introducerea unor căști prin care căpitanii să poată comunica cu antrenorii în timpul meciurilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Nagelsmann consideră că "fotbalul trebuie să se oprească din a se ascunde în spatele tradiției". El dorește ca "sportul rege" să devină mai tehnologizat, precum fotbalul american.

"Quarterback-ul (n.r. jucătorul din fotbalul american care aruncă mingile în față și își încurajează permanent coechipierii din ofensivă) din NFL are o cască în urechi pentru a auzi ce spune antrenorul.

Avem neapărată nevoie de așa ceva. Fotbalul trebuie revoluționat, iar noi să devenim deschizători de drumuri și să spunem tare și răspicat că vrem asta", a declarat Nagelsmann, conform Dailystar.

În fotbalul american, astfel de adiții au avut succes. Jucătorii și antrenorii discută direct înainte de anumite faze ce tactică să aplice, ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în meci.

În ultimii ani, fotbalul au fost părtaș la implementarea unor tehnologii noi precum depistarea trecerii balonului de linia porții, cât și arhicunoscutul VAR.