Cotidianul L'Equipe a publicat sâmbătă cifrele reale ale contractului lui Lionel Messi la PSG. Starul argentinian câștigă la fel ca Neymar, dar mai mult decât Kylian Mbappe.

Messi si NeymarFoto: Captura YouTube

La o lună după mutarea de la Barcelona, jurnaliștii francezi au aflat cât primește Messi pentru cele trei sezoane pe care urmează să le petreacă pe Parc des Princes.

Messi primește un salariu de 110 de milioane de euro net pentru trei sezoane, în condițiile în care respectă toate detaliile contractuale cu formația franceză.

În primul sezon, argentinianul urmează să încaseze 30 de milioane de euro net, pentru ca în următoarele două să primească 40 de milioane de euro net. Messi a semnat deja pe doi ani cu parizienii, dar are prevăzută posibilitatea deextindere pentru încă un sezon.

Deși s-a scris despre faptul că Messi ar fi primit și un bonus la transfer, surse apropiate fotbalistului susțin că acest lucru nu s-a întâmplat. Chiar și așa, argentinianul va primi 10 milioane de euro net bonus de loialitate, potrivit AS.com.

Salariul lui Messi este identic cu cel al lui Neymar, dar mai mare decât cel al lui Mbappe, care a refuzat deja mai multe oferte de prelungire cu PSG.

Datele contractuale de la PSG sunt similare cu ce ar fi câștigat Messi la Barcelona după reducerea salarială de 50%. Chiar și cu diminuarea salariului, catalanii tot nu și-ar fi permis să-l păstreze pe Messi din cauza regulilor fair-play-ului financiar impuse de La Liga.