​Mijlocaşul Alexandru Ioniţă II a revenit la Rapid București, acesta semnând un contract pe trei ani cu clubul la care a crescut.

Alexandru Ionita IIFoto: Facebook - FC Rapid 1923

Ioniță II a debutat la Rapid pe 21 mai 2011, într-un meci cu FC Braşov, câştigat cu 1-0, şi a jucat pentru clubul giuleștean până în 2013.

"Am jucat de la 6 ani la Rapid, pentru Rapid m-am apucat de fotbal, tatăl meu e rapidist şi mi-am dorit foarte mult să joc pentru Rapid. A fost o perioadă foarte frumoasă, asta mi-am dorit şi totul a venit de la sine. Sper să facem o figură foarte bună şi de la anul să ne propunem obiective măreţe. Suporterii să aibă încredere în echipă, să ne susţină la fiecare meci, ca şi până acum", a spus Ioniţă pentru fcrapid.ro.

În vârstă de 26 de ani, Ioniță II a jucat ultima dată pentru Rapid la finalul lui 2013, acesta transferându-se atunci la Astra Giurgiu, formaţie la care a obţinut titlul de campion, în 2016. Ulterior, cel poreclit Bulgaru, a fost achiziţionat de CFR Cluj, cu care a câştigat alte două trofee de campion al României.

Clujenii l-au împrumutat la CSU Craiova şi Astra Giurgiu în sezonul 2019/2020, iar în ultima stagiune a evoluat în două partide pentru giurgiuveni, scrie News.ro.

Ioniţă II a evoluat un meci pentru echipa naţională mare a României, în 2017, într-un joc amical împotriva Kazahstanului (3-1), informează site-ul oficial al giuleştenilor.