Interpol a arestat în timpul Euro 2020 aproximativ 1.400 de persoane în cadrul unei operațiuni împotriva pariurilor clandestine desfășurate în nu mai puțin de 28 de țări.

HotNews.roFoto: Hotnews

Descinderile efectuate de anchetatori în Asia şi Europa au permis confiscarea a 7,9 milioane de dolari (circa 6,7 milioane euro), precum şi a unor computere, telefoane mobile în această operaţiune legată de pariuri cu mize de 465 de milioane de dolari (390 milioane de euro).

''Pariurile clandestine aduc sume importante reţelelor de crimă organizată şi sunt deseori legate de spălarea de bani şi de corupţie'', subliniază Interpol într-un comunicat.

Poliţia din Hong Kong a reţinut nu mai puţin de 800 de suspecţi, printre care şi presupusul şef al unei reţele de pariori controlată de mafia chineză, confiscând 2,7 milioane de dolari şi baze de date despre sute de milioane de pariuri.

În Italia, circa 280 de case de pariuri au fost controlate în timpul competiţiei (11 iunie - 11 iulie) şi au fost amendate pentru activităţi ilegale. Cea mai mare parte a fraudelor privesc pariurile online la nivel mondial.

Această a opta ediţie a operaţiunii SOGA (soccer gambling - pariuri pe fotbal) a cuprins Austria, Belgia, Croaţia, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, Spania, Elveţia, Regatul Unit, dar şi Azerbaidjanul, Bahrainul, Bruneiul, Cambodgia, China, India, Malaezia, Maldive, Filipine, Singapore şi Vietnamul.

De la iniţierea acestor operaţiuni, au fost arestaţi 19.100 suspecţi, au fost confiscate 63 de milioane de dolari şi au fost închise peste 4.000 de case de pariuri sau platforme care cumulau 7,3 miliarde de dolari în pariuri clandestine, precizează Agerpres.