Potrivit site-ului Saudi Arab News, Federația Saudită de Fotbal (SAFF) a anunțat, în cadrul unui eveniment de prezentare a proiectelor de dezvoltare sportivă din țară, că va înființa prima ligă oficială de fotbal feminin, potrivit La Stampa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În următorii ani avem numeroase obiective ambițioase ce vizează promovarea fotbalului feminin prin lansarea primei ediții a campionatului pe echipe, ale căror jucătoare vor forma prima echipă națională feminină", a declarat președintele federației, Yasser bin Hassan al-Misehal. Care a adăugat că prima ligă saudită de fotbal feminin va fi lansată în următoarele luni și își propune ca în următorii ani să ajungă la 1.000 de jucătoare.

Președintele federației a discutat şi despre misiunea de a crește, până în 2025, participarea la noua echipă națională feminină din Arabia Saudită. În ultimii doi ani, federația a înființat un departament de fotbal feminin, iar germana Monica Staab a fost numită șefa echipei naționale feminine.

„Vor fi implementate programe pentru a facilita practicarea fotbalului feminin în funcție de nivelurile sportivelor și vor fi create şi dezvoltate cele mai bune modalităţi de antrenament”, a spus al-Misehal. (Rador)