​Atacantul senegalez Demba Ba şi-a anunţat retragerea din activitate, la 36 de ani. El era liber după plecarea de la Lugano, din această vară.

HotNews.roFoto: Hotnews

De-a lungul carierei, el a jucat în Belgia (Mouscron), Germania (Hoffenheim), Anglia (West Ham, Newcastle şi Chelsea), Turcia (Beşiktaş, Göztepe şi Başakşehir), în China (Shanghaï Shenhua) şi în Elveţia (Lugano).

Demba Ba are 36 de ani şi 22 de selecţii în naţionala Senegalului.

Jucătorul a fost implicat în incidentul de la meciul din 8 decembrie 2020, de la meciul cu Paris Saint-Germain, arbitrat de Ovidiu Haţegan, cu Sebastian Colţescu rezervă.

Meciul PSG-Istanbul BB, contând pentru etapa a VI-a, ultima, a Grupei H a Ligii Campionilor, arbitrat de români, a fost întrerupt, în minutul 16, la scorul de 0-0. Turcii au părăsit terenul după ce arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu a folosit cuvântul "negru" la adresa unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul.

Oaspeţii au protestat deseori la deciziile arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, iar Sebastian Colţescu l-a atenţionat pe central că o persoană din staff-ul echipei turce trebuie sancţionată.

Colţescu a folosit cuvântul "negru" indicându-i centralului Haţegan acea persoană. Haţegan l-a eliminat pe antrenorul secund Pierre Webo, fost internaţional camerunez, iar turcii au decis să iasă de pe teren după mai multe discuţii cu brigada şi cu alţi oficiali ai meciului.

Demba Ba, aflat pe banca de rezerve, l-a apostrofat pe Colţescu, spunându-i următoarele: "Nu spui niciodată , spui . Atunci de ce vorbeşti despre Webo folosind cuvintele ?"

Jucătorii echipei Istanbul Başakşehir au părăsit după aproape două ore Stadionul Parc des Princes, refuzând să mai dispute meciul, în urma scandalului de rasism. UEFA a stabilit ca partida să se reia a doua zi, cu o altă brigadă de arbitri, iar PSG s-a impus cu 5-1, informează News.ro.