FCSB a profitat din plin de perioada dificilă prin care trece rivala Dinamo: formația pregătită de Edi Iordănescu s-a impus cu 6-0 (cea mai mare diferență de scor din istoria derbiului), pe Arena Națională, în etapa a opta din Liga 1.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru FCSB au marcat Keşeru ('26, lovitură liberă), Octavian Popescu ('42), Vinicius ('45+2), Cordea ('45+7, penalty), V. Gheorghe ('55) şi Grigore ('67, autogol) - click pe minutele în care au fost înscrise golurile pentru a le vedea.

De știut:

  • În minutul 37, la scorul de 1-0 pentru FCSB, Dinamo a rămas în inferioritare numerică după ce Steliano Filip a fost eliminat pentru un fault asupra lui Valentin Gheorghe. Fundașul a protestat vehement, iar reluările au arătat că decizia arbitrului Istvan Kovacs a fost prea dură.
  • În urma acestui succes, FCSB a acumulat 12 puncte și a urcat pe locul 5. De cealaltă parte, Dinamo a ajuns la 5 înfrângeri consecutive în Liga 1 și se află pe locul 14.

  • Jucătorii au intrat pe teren cu mai mulţi câini în braţe, parte a iniţiativei "Umple golul din viaţa ta". Animalele provin din adăpostul public Brăneşti şi sunt disponibile pentru adopţie.

  • Înainte de startul partidei, la una dintre intrările în stadion a avut loc un incident în urma căruia a fost reţinut un suporter. Potrivit GSP, jandarmii au folosit gaze lacrimogene.

Au evoluat echipele:

FCSB: A. Vlad – V. Creţu (Haruţ ’65), Vinicius, Miron, Radunovic – Olaru, I. Cristea (Ov. Popescu ’65), Oct. Popescu – Cordea (Stoica ’68), Keşeru, V. Gheorghe. Antrenor: Edward Iordănescu

Dinamo: Eşanu – A. Radu, Giafer, R. Grigore, Amzar – Itu, Răuţă, St. Filip – C. Matei (Ivanovski ’46), Torje, Sorescu. Antrenor: Dario Bonetti.

Au avut loc până acum:

CS Mioveni vs Chindia Târgoviște 0-1

UTA Arad vs Rapid București 2-2

FC Argeș vs U Craiova 1948 1-0

FC Botoșani vs CFR Cluj 1-0

Gaz Metan Mediaș vs FC Voluntari 1-2

FCSB vs Dinamo București 6-0.

Se mai joacă în această etapă:

Farul Constanța vs Academica Clinceni / luni, ora 18:00

CSU Craiova vs Sepsi Sf. Gheorghe / luni, ora 21:00.

Desfășurarea partidei dintre FCSB și Dinamo București (6-0)

'82 Grigore are o intervenție de ultim moment în fața lui Ianis Stoica.

'70 Sorescu trage pe lângă poartă dintr-o lovitură liberă de la distanță.

'67 Gol FCSB! Miron șutează, Ricardo Grigore deviază și mingea intră în poarta lui Eșanu.

'64 Keșeru execută periculos o lovitură liberă de la marginea careului, dar mingea a căzut pe bara transversală.

'55 Gol FCSB! Keșeru pasează pe culoar pentru Valentin Gheorghe, acesta ridică mingea peste Giafer și înscrie cu un șut sub bară.

'54 Sorescu îl faultează dur pe Valentin Gheorghe.

'45+7 Gol FCSB! Cordea șutează plasat și îl învinge pe Eșanu de la punctul cu var.

'45+6 FCSB pleacă pe contraatac după un corner al dinamoviștilor, Kovacs lasă avantaj după ce Cordea a căzut pe gazon și Olaru este faultat în careu de Eșanu - penalty pentru echipa lui Edi Iordănescu.

'45+2 Gol FCSB! Olaru centrează din lovitură liberă, Vinicius scapă din marcajul lui Itu și înscrie cu o lovitură de cap.

'43 Gol FCSB! Cordea se descurcă excelent în careul dinamoviștilor, pasează elegant pentru Octavian Popescu și acesta îl învinge pe Eșanu.

'37 Steliano Filip este eliminat direct după ce l-a faultat pe Vali Gheorghe. În urma reluărilor TV, decizia arbitrului Kovacs a părut a fi una mult prea dură - jucătorul celor de la Dinamo a protestat și a părăsit terenul după patru minute.

'26 Gol FCSB! Keșeru trimite direct în vinclu dintr-o lovitur liberă de la marginea careului.

'16 Cordea intră în careu, pasează în fața porții, Octavian Popescu șutează în ultimul moment, dar nu îl învinge pe Eșanu.

'6 Octavian Popescu driblează în careul advers, cade după un contact cu Radu și Răuță, dar nu primește penalty.