Şandor "Şoni" Pall, fostul jucător al echipei Petrolul, a murit la vârsta de 79 de ani, informează gruparea ploieşteană.

Sandor PallFoto: Petrolul Ploiesti

Născut la 19 noiembrie 1941 la Ojdula (Covasna), Şoni Pall a evoluat pentru Petrolul între 1959 şi 1969, adunând 95 prezenţe, în Divizia A, pentru „găzari”. A făcut parte din „Generaţia de Aur” a Petrolului, fiind câştigător al Cupei României, în 1963, dar şi component al echipei care o înfrunta pe FC Liverpool în ediţia 1966-1967 a Cupei Campionilor Europeni, jucând titular în duelul decisiv, disputat la Bruxelles.

După despărţirea de Petrolul, Şoni Pall şi-a continuat cariera la Politehnica Iaşi şi Gloria Buzău, pentru ca, ulterior, să se dedice antrenoratului. Şlefuitor al multor generaţii de fotbalişti, Pall a pregătit inclusiv prima echipă a Petrolului, în sezonul 97-98 al Ligii 1, atunci când s-a aflat, vreme de 17 meciuri, la cârma „galben-albaştrilor”.

Profesor de educaţie fizică, absolvent al Facultăţii din Iaşi, Alexandru „Şoni” Pall a fost şi singurul campion european din istoria Petrolului! În 1962, Pall a fost titular în naţionala României „U18” care a cucerit, la Bucureşti, titlul continental al juniorilor, reuşind, la acel turneu final, să înscrie un gol în poarta Germaniei de Vest, apărată de nimeni altul decât celebrul Sepp Maier, scrie News.ro.