Gianni Infantino nu renunță la planul de a organiza o Cupă Mondială la fiecare doi ani. Președintele FIFA a declarat recent că sistemul actual al meciurilor este unul "fără sens", susținând că majoritatea membrilor forului sunt pentru noul proiect.

HotNews.roFoto: Hotnews

Controversa a început în momentul în care Arsene Wenger, director pentru dezvoltarea fotbalului în cadrul FIFA, a dezvăluit planul organizării unei Cupe Mondiale din doi în doi ani.

Pentru a se ajunge la acest lucru, Wenger a propus regruparea meciurilor de calificare în două ferestre internaţionale, în octombrie şi martie.

Fostul tehnician al lui Arsenal ar vrea ca această decizie să fie adoptată în decembrie şi să intre în vigoare începând din 2028.

"Sunt prea multe meciuri fără sens, trebuie să avem un sistem mult mai clar, cu sens, care este mai ușor de înțeles. Trebuie ca lumea să înțeleagă clar când sunt meciuri de club și meciuri la naționale. Este în interesul tuturor să fie așa",a spus Gianni Infantino, președintele FIFA.

Între timp, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, s-a declarat împotriva proiectului.

''Calendarul competiţional internaţional nu are nevoie de aşa ceva, iar jucătorii au nevoie de lunile de vară pentru a se reface, pentru a se recupera, nu este cazul de astfel de turnee majore la fiecare doi ani'', a spus Ceferin.

Aproximativ cincizeci de grupări de fani din şase confederaţii diferite, inclusiv organizaţii franceze, engleze, italiene şi braziliene au emis un comunicat în care se opun ferm unei Cupe Mondiale bienale.

Cu toate acestea, Infantino susține că 88% dintre membrii cu drept de vot din forul FIFA au votat pentru proiect, într-un studiu organizat de structura cu același nume, conform AS.com.