Guus Hiddink, antrenor în vârstă de 74 de ani, a anunțat joi că se va retrage din fotbal. Tehnicianul a antrenat ultima oară naționala din Curacao.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Hiddink s-a infectat cu Covid-19 în prima jumătate a acestui an, lucru care l-a obligat să se retragă temporar de la conducerea naţionalei Curacao, cu care avea contract până la finalul preliminariilor Cupei Mondiale ediţia 2022, interimatul fiind asigurat de compatriotul său Patrick Kluivert.

"Ieri am vorbit cu preşedintele federaţiei din Curacao şi am ajuns la concluzia că, întrucât echipa naţională intră într-o nouă traiectorie, este mai bine să o părăsesc, aşa că mă voi opri cu totul", a declarat Hiddink într-un interviu acordat postului olandez de televiziune SBS 6.

Fost antrenor al echipelor PSV Eindhoven, Real Madrid şi Chelsea Londra, Guus Hiddink a mai antrenat în cursul carierei sale selecţionatele Coreei de Sud, Australiei, Rusiei, Turciei şi Olandei.

Cu naţionala Coreei de Sud, Hiddink a reuşit să ajungă până în semifinalele Cupei Mondiale din 2002, spre surpriza generală, la patru ani după ce a condus echipa Olandei până în penultimul act la Mondialul din 1998.

Guus Hiddink a cucerit Cupa Campionilor Europeni cu PSV Einhoven, în 1988, precum şi Cupa Mondială a Cluburilor cu Real Madrid, în 1998, conform Agerpres.