Gavin Williamson, ministrul britanic al Educaţiei, a afirmat în mod eronat, într-un interviu pentru Evening Standard, că a vorbit pe Zoom cu fotbalistul Marcus Rashford, deşi în realitate cel cu care a discutat era jucătorul de rugby Maro Itoje, de asemenea sportiv de culoare, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat dacă l-a întâlnit pe Rashford, fotbalist care a promovat campania de oferire în continuare de mese gratuite la şcoală pentru copii, ministrul a răspuns: "Ne-am cunoscut pe Zoom şi părea incredibil de implicat şi încântător, însă apoi a trebuit să termine conversaţia. Iar eu nu am vrut să fiu cel care îl reţine de la antrenament".

Staful lui Williamson a precizat ulterior că ministrul nu l-a cunoscut pe Rashford, ci a vorbit despre Itoje, component al naţionalei de rugby a Angliei. Itoje a participat la campanii de promovare a accesului la laptopuri şi internet pentru copii care nu pot merge la şcoală în perioada pandemiei, scrie News.ro.

Într-un comunicat, ministrul a recunoscut că a făcut o greşeală şi a precizat că respectă enorm campaniile lui Rashford şi Itoje.

Maro Itoje a reacţionat cu umor pe Twitter: "Ca urmare a speculaţiilor recente, m-am gândit că este necesar să confirm că nu sunt Marcus Rashford... Şi pentru că tot am ajuns aici, numele meu nu este nici Mario! Un simplu Maro Itoje este suficient...

Cu dragoste,

Marcu... Adică Maro Itoje".

Şi Rashford a postat un mesaj pe Twitter, însă unul scurt: "Accentul ar fi putut să fie un indiciu", cu link către articolul de pe standard.co.uk.