La aproximativ o săptămână după ce Arsene Wenger, director pentru dezvoltarea fotbalului în cadrul FIFA, a anunțat proiectul unei Cupe Mondiale din doi în doi ani, a venit răspunsul prompt al fanilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Majoritatea covârşitoare a suporterilor se opun organizării unei Cupe Mondiale la fiecare doi ani", asigură într-un comunicat aproximativ cincizeci de grupări de fani din şase confederaţii diferite, inclusiv organizaţii franceze, engleze, italiene şi braziliene.

"O astfel de decizie ameninţă să distrugă echilibrul deja fragil dintre competiţiile locale, naţionale, continentale şi internaţionale, precum şi un calendar deja supraîncărcat", adaugă suporterii, indicând că iubesc Cupa Mondială "tocmai pentru că este un eveniment extraordinar".

Dezbaterea pe această temă a fost relansată în ultimele zile în cotidianul L'Equipe de fostul antrenor Arsene Wenger, actualul director pentru dezvoltarea fotbalului în cadrul FIFA, care a propus desfăşurarea în fiecare an a unei competiţii majore rezervate selecţionatelor, alternând Cupa Mondială şi EURO, de exemplu, pentru Confederaţia europeană. UEFA se opune, însă, acestei idei, asigurând că aceasta va "dilua" "bijuteria" fotbalului mondial, potrivit preşedintelui său, Aleksander Ceferin.

Suporterii susţin, de asemenea, că nu au "nici timp, nici bani, nici capacitatea de a se deplasa în altă parte a planetei la fiecare 24 de luni, într-o competiţie devalorizată şi cu stadioane pe jumătate goale", conform Agerpres.

În același timp, Aleksander Ceferin, preşedintele UEFA, s-a declarat și el împotriva proiectului.

''Calendarul competiţional internaţional nu are nevoie de aşa ceva, iar jucătorii au nevoie de lunile de vară pentru a se reface, pentru a se recupera, nu este cazul de astfel de turnee majore la fiecare doi ani'', a spus Ceferin.