Mijlocaşul Ianis Hagi a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la Skopje, informează FRF. Depistarea lui Ianis Hagi vine cu doar câteva ore înaintea antrenamentului oficial al naționalei de fotbal a României la Skopje, acolo unde miercuri ar urma să întâlnească într-un meci considerat decisiv pentru calificarea la Cupa Mondială din 2022 reprezentativa Macedoniei de Nord.

Ianis HagiFoto: Captura YouTube

Marţi, în jurul prânzului, Ianis Hagi a acuzat uşoare dureri de cap în cantonamentul naţionalei de la Skopje. A efectuat un test rapid sub coordonarea staff-ului medical al naţionalei, iar rezultatul este pozitiv. Tricolorul a intrat imediat în izolare. Până marţi, cu ocazia acestei acţiuni a naţionalei, Ianis efectuase cinci teste COVID, toate cu rezultat negativ.

Fără a prezenta simptome, colegii de masă ai lui Hagi, Răzvan Marin, Alexandru Cicâldău şi Dragoş Nedelcu au efectuat şi ei testare rapidă. Rezultatul este negativ pentru toţi trei.

Cu toate acestea, cei trei nu vor putea participa la antrenamentul oficial din această seară, potrivit normelor din Macedonia de Nord, fiind necesar într-o astfel de situaţie un rezultat negativ la o testare PCR. Astfel, ei au efectuat şi o testare PCR, rezultatul urmând să sosească până la ora jocului.

România întâlneşte, miercuri, de la ora 21.45, în deplasare, reprezentativa Macedoniei de Nord, în etapa a VI-a a Grupei J a Cupei Mondiale din 2022.

Echipa națională de fotbal a României a urcat pe locul trei în Grupa J a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială din 2022,după ce s-a impus cu 2-0, duminică, pe Arena Națională, împotriva reprezentativei din Liechtenstein.

Clasamentul Grupei J:

1. Germania (13-2 golaveraj) 12 puncte

1. Armenia (6-8) 10

3. România (9-6) 9

4. Macedonia de Nord (11-6) 8

5. Islanda (6-10) 4

6. Liechtenstein (1-14) 0.

La Cupa Mondială din 2022 se califică direct primul loc din grupă, iar locurile secunde urmează să dispute baraje.