Nasser Al-Khelaifi, președintele PSG, a atacat, în cadrul unui discurs la Geneva, Barcelona, Real Madrid și Juventus pentru susținerea proiectului Superligii Europene.

Nasser Al-KhelaifiFoto: STEPHANE DE SAKUTIN / AFP / Profimedia

La Geneva, Nasser Al-Khelaifi a fost ales noul președinte al Asociației cluburilor europene. Ca urmare a succesului său, președintele PSG a ținut un discurs în care a atacat granzii Europei pentru susținerea proiectului Superligii Europene.

”Nu voi pierde timpul vorbind despre pentru că nu vreau să-mi concentrez discursul asupra fabuliștilor și eșecurilor. Împreună (n.r. UEFA și președintele Aleksander Ceferin) am apărat interesele fotbalului european pentru toată lumea, în timp ce cele trei cluburi rebele (n.r. Barcelona, Real și Juventus) irosesc energii și se luptă pentru ceva fără sens. Noi continuăm să mergem înainte”, a declarat președintele lui PSG, conform Marca.com.

Nasser Al-Khelaifi a trasat și cele patru priorități ale Asociației cluburilor europene: stabilitate financiară, relații strânse cu familia fotbalului, funcționare mai bună a asociației, diversitate și incluziune.

Juventus Torino, Real Madrid şi FC Barcelona sunt singurele cluburi care nu s-au retras oficial din Superliga europeană, proiect lansat în luna aprilie de 12 cluburi europene şi care a eşuat rapid.