Marele duel dintre Brazilia și Argentina din preliminariile pentru CM din 2022 a durat 7 minute (!), moment în care agenții sanitari din țara gazdă au intrat pe teren pentru a-i împiedica pe patru fotbaliști argentinieni să mai joace. Reacția lui Lionel Messi din timpul discuțiilor s-a viralizat.

Messi, Neymar si scandalul de la Brazilia vs ArgentinaFoto: Andre Penner / PA Images / Profimedia

Motivul suspendării partidei

Jucătorii echipei Aston Villa, Emiliano Martinez şi Emiliano Buendia, şi fotbaliştii Giovanni Lo Celso şi Cristian Romero, de la Tottenham, s-au prezentat la lotul Argentinei, deşi Premier League nu voia ca fotbaliştii să plece la echipele naţionale din cauza faptului că la revenire ei trebuie să stea 10 zile în carantină la hotel.

Agenţia braziliană pentru sănătate a cerut ca fotbaliști care evoluează în Premier League (Anglia - țară considerată "zonă roșie") să stea în carantină înainte de meci. În ciuda acestei cerinţe, trei dintre jucători au fost titulari la meciul cu Argentina.

Reacția virală a lui Lionel Messi

"E o rușine! Suntem în Brazilia de 3 zile și nimic nu s-a întâmplat până acum. De ce faceți asta acum? Nu mai jucăm! Asta așteptau? Să începem meciul? De ce nu ne-au avertizat în privința asta când eram la hotel? Puteau să ne explice situația și o rezolvam. Acum, întreaga lume se uită la noi" - Lionel Messi, conform Marca.

Conform publicației TyC Sports din Argentina, pentru a evita carantina cei patru jucători ar fi scris în declarațiile pe propria răspundere că nu s-au aflat în Marea Britanie în ultimele 14 zile. Lucru, desigur, fals.

Meciul nu a mai fost reluat - Argentinienii au plecat direct la aeroport

Brazilia vs Argentina s-a disputat preț de 7 minute. După discuțiile îndelungate avute pe terenul de joc, jucătorii argentinieni au plecat cu autocarul direct la aeroport, iar puțin după miezul nopții întreaga delegație a sosit acasă.

Comisia de Disciplină a FIFA urmează să ia o decizie cu privire la acest meci.