Gareth Bale, căpitanul naționalei de fotbal a Țării Galilor, consideră că este nevoie de sancțiuni drastice pentru cei care abuzează jucătorii. Declarația sa vine în contextul în care mai mulți fotbaliști ai Angliei au fost victimele fanilor unguri în cadrul unui meci desfășurat la Budapesta.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucătorii englezi au fost vizaţi de manifestările rasiste ale unor suporteri maghiari în meciul câştigat de Anglia cu 4-0 la Budapesta, joi.

Reporterii canalelor ITV şi Sky Sports au relatat că au auzit imitări ale ţipetelor de maimuţă direcţionate către fotbaliştii Raheem Sterling şi Jude Bellingham.

Pe de altă parte, spectatorii au huiduit în momentul în care jucătorii englezi au îngenuncheat, înainte de startul jocului, şi de mai multe ori au aruncat cu diverse obiecte către fotbalişti.

Gareth Bale este de părere că astfel de manifestări nu trebuie iertate, iar naționalele ale căror fani abuzează jucătorii ar trebui chiar suspendate din competiții.

”Aceste acțiuni trebuie să se oprească. Cel mai ușor de combătut ar fi ca fanii să fie interziși pe acele stadioane. Dacă manifestările continuă, iar aici (n.r. în cazul Ungariei) așa este, naționala ar trebui să nu mai aibă drept de participare în competiții internaționale. Dacă o țară continuă să facă astfel de gesturi oribile, poate cel mai bine ar fi să scapi de ea. Cu o suspendare și-ar putea învăța lecția”, a declarat Gareth Bale.

Premierul britanic Boris Johnson a denunţat, vineri, manifestările rasiste ''total inacceptabile'' care i-au vizat pe jucătorii naţionalei de fotbal a Angliei în meciul cu Ungaria, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

Bale a adăugat că susține ieșirea de pe teren a jucătorilor care sunt ținte ale abuzurilor rasiste, dar și că se gândește să ia o pauză de la rețelele de socializare părtinitoare cu abuzatorii, potrivit BBC Sport.