​Atacantul croat Mario Mandzukic, ajuns la 35 de ani, și-a anunţat retragerea din activitatea fotbalistică, informează News.ro.

Mario MandzukicFoto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Finalist al Cupei Mondiale din 2018 cu naţionala Croaţiei, el a marcat de-a lungul carierei 230 de goluri în 574 de meciuri jucate la NK Zagreb, Dinamo Zagreb, VfL Wolfsburg, Bayern Munchen, Atlético de Madrid, Juventus Torino, Al-Duhail şi AC Milan.

"Dragă Mario cel mic,

Vei reuși pentru că vei avea oameni buni alături de tine - coechipieri, antrenori, suporteri, familie, impresar și prieteni care te vor ajuta mereu. Iar tu le vei fi veșnic recunoscător!

Dar, în primul rând, vei reuși pentru că vei da tot ce-i mai bun. Asta contează, de aceea poți fi mândru. Vei face sacrificii, dar vei ști că a meritat deoarece vei trăi clipe fantastice.

Îți vei da seama că vine și momentul să te retragi, să-ți pui ghetele în cui și nu vei avea motive să regreți. Fotbalul va fi mereu o parte din viața ta, dar vei începe un nou capitol.

Bucură-te!

Mario cel mare.

P.S. Dacă vei juca cu Anglia la Campionatul Mondial, fii pregătit în jurul minutului 109”, a fost mesajul postat de Mandzukic.

Mandzukic are în palmares Cupa Mondială a Cluburilor, Supercupa Europei, Liga Campionilor, de două ori campionatul Germaniei, de două ori Cupa Germaniei, de cinci ori campionatul Italiei, de trei ori Cupa Italiei, Supercupa Italiei, de trei ori campionatul Croaţiei, de două ori Cupa Croaţiei, campionatul Qatarului şi Supercupa Spaniei.

La naţionala Croaţiei, el a marcat 33 de goluri în 89 de meciuri.