Premierul britanic Boris Johnson a denunţat, vineri, manifestările rasiste ''total inacceptabile'' care i-au vizat pe jucătorii naţionalei de fotbal a Angliei în meciul cu Ungaria, care a avut loc joi seara, la Budapesta, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

HotNews.roFoto: Hotnews

Totodată, Johnson a cerut Federaţiei Internaţionale de Fotbal să acţioneze în acest caz.

''Este total inacceptabil ca jucătorii englezi să facă obiectul abuzurilor rasiste în Ungaria seara trecută'', a scris şeful guvernului britanic pe Twitter.

El a cerut FIFA ''să ia măsuri împotriva celor responsabili pentru a garanta că astfel de comportament ruşinos va fi eradicat din fotbal pentru totdeauna''.

Jucătorii englezi au fost vizaţi de manifestările rasiste ale unor suporteri maghiari în meciul câştigat de Anglia cu 4-0 la Budapesta.

Reporterii canalelor ITV şi Sky Sports au relatat că au auzit imitări ale ţipetelor de maimuţă direcţionate către fotbaliştii Raheem Sterling şi Jude Bellingham.

Pe de altă parte, spectatorii au huiduit în momentul în care jucătorii englezi au îngenucheat, înainte de startul jocului, şi de mai multe ori au aruncat cu diverse obiecte către fotbalişti.

Gareth Southgate, selecţionerul Angliei, a cerut FIFA să ia măsuri: "Jucătorii noştri nu pot face mai mult decât au făcut în ultimii doi sau trei ani pentru a transmite mesajele corecte, a lua atitudinea corectă şi acum depinde de alţi oameni să îi protejeze. În principal eu trebuie să îi protejez, dar şi autorităţile trebuie să o facă. Ei nu ar trebui să fie vizaţi de nicio formă de rasism. Există un echilibru în mulţime. Nu toată lumea cauzează probleme. Intonarea imnului a fost respectată remarcabil de bine. Nu este corect să fie criticaţi toţi fanii Ungariei. Mulţi au fost foarte generoşi şi s-au comportat extrem de bine. Persoanele care sunt responsabile trebuie să fie sancţionate. Cred că există dovezi, s-a filmat şi avem speranţa că autorităţile vor acţiona corect".