​Dan Petrescu este oficial noul antrenor al echipei CFR Cluj. "Bursucul" a declarat, joi, în conferinţa de presă în care a fost prezentat, că îi va fi mult mai greu decât în primul său mandat la formaţia ardeleană.

Dan Petrescu, in momentul semnarii unui nou contract cu CFR ClujFoto: cfr1907.ro

"Parcă nici nu am plecat de aici. Şi când am intrat la mine în biroul în care am stat vreo trei ani şi jumătate mă gândeam la început ce bine că m-am întors şi după aceea am zis că parcă nici nu am plecat.

Am avut o perioadă extraordinară la Cluj, m-am simţit excelent. Am spus că mă voi întoarce într-o zi, dar nu mă aşteptam să mă întorc aşa de repede. Din fericire pentru mine, oferta a venit mai repede decât mă aşteptam şi sunt aici să muncesc, să încerc să realizez tot ce-şi doresc cei de la Cluj.

Încercăm să câştigăm meciuri, să câştigăm trofee şi să facem performanţă, asta sunt motivele care m-au făcut să vin aici. Ştiu ce pretenţii sunt la CFR Cluj. În acelaşi timp, ştiu şi presiunea care este la CFR Cluj, e normală, pentru că tot timpul se vrea victoria. Ştiu în ce am intrat, e clar că e mult mai greu decât prima oară când am venit, pentru că atunci am venit de la început, am putut să aleg jucătorii, am putut să fac pregătirea fizică, cantonamentele, mi-a fost mult mai uşor.

Acum am ajuns cam târziu. Cu transferurile nu a fost aşa de uşor, nu am găsit poate ce aş fi dorit eu sută la sută şi nici pregătirea nu am putut să o fac. Dar asta nu e scuză dacă nu aş avea rezultate. Sunt bărbat şi trebuie să ştiu în ce am intrat. Sunt convins că nu contează stilul de joc, nu contează ce voi face, cel mai important lucru vor fi rezultatele, pentru că la CFR Cluj se vrea rezultate.

Cred că ar fi important să uităm ce am făcut eu la CFR, nu o să mă mai ajute cu nimic, nici pe mine, nici pe jucători, nici pe fani, plecăm de la zero toţi şi sper să fiu apreciat pentru ceea ce voi face în continuare, nu pentru ceea ce am făcut, Pentru că sunt conştient de faptul că nu contează ce am făcut, nimeni nu apreciază şi nu interesează, toată lumea vrea rezultate şi de aceea sunt aici, să produc rezultate. Asta am făcut în România, cred că la majoritatea cluburilor la care am fost, sper să reuşesc din nou.

Cred că niciodată nu a fost o aşa luptă, cu antrenori care au trofee, mă gândesc la Hagi, a luat şi el campionatul, la Edi Iordănescu, la Reghecampf, deci va fi un campionat foarte greu, foarte echilibrat. Din fericire cred că va fi şi un campionat cu spectatori, la ultimul meu campionat aici nu prea erau spectatori şi erau multe probleme. Sper să nu mai avem probleme cu Covidul şi să vină lumea la stadion, să fie stadioanele pline şi să câştige echipa mai bună.

Abia aştept să mă întâlnesc cu jucătorii, nu contează că sunt noi sau vechi. Eu tot timpul am avut o relaţie specială cu toţi jucătorii, sunt un antrenor dur, cer foarte mult de la jucătorii mei, dar în acelaşi timp am avut o relaţie foarte bună cu toţi. Mi-a fost foarte dor de atmosferă, de jucători şi abia aştept să-i îmbrăţişez, să vorbesc cu ei şi să plecăm împreună la luptă, să vorbim mai puţin şi să facem mai mult.

Au rămas Cristi Dragotă, care era preparator şi înainte, antrenorul de portari care a fost principal la ultimul meci, Moldovan, a venit Aldea, preparator fizic, Bordeianu, antrenor secund şi Curelea, antrenor secund şi cu Minteuan, antrenor la echipa a doua. Eu am dorit foarte mult ca Minteuan să vină al echipa a doua, pentru că este o legendă a clubului, un fost secund de-al meu cu care am avut rezultate. El a fost şi principal cinci meciuri şi a câştigat cinci din cinci. S-a creat o polemică între noi, dar din greşeală cred eu. A fost pusă şi pe faptul că eram stresaţi amândoi, era Covidul în floare şi s-au interpretat nişte lucruri. Cu Alin am avut mereu o relaţie foarte bună. În rest poate să mai vină una, două persoane în staff, până începe treaba, la meciul cu Botoşani, dar suntem în discuţii.

Eu nu am renunţat la nimeni (n.r. - jucători), astea-s poveşti de presă. În momentul de faţă, Dan Petrescu trebuie să decidă un lot de 23 de jucători, pe care să-l trimitem la UEFA până la ora 24:00 şi trebuie să decid 21 de jucători de câmp şi doi portari. Din păcate nu avem mai multe soluţii, nu putem să punem mai mulţi jucători.

Nu am decis sută la sută încă, vreau să văd şi antrenamentul de azi, după care voi lua o decizie. Voi încerca să-i pun pe jucătorii care sunt pregătiţi, pe care îi ştiu şi să nu fie accidentaţi. Asta nu însemană că renunţ la cineva. Aşteptăm răspunsul de la Susic, s-a accidentat la lot, trebuie vedem cât va lipsi. Dacă va lipsi o perioadă mai lungă, nu putem să-l trecem pe lista UEFA.

Sunt fericit şi norocos că-l am aici pe Alibec, dar în acelaşi timp am fost ghinionist în Turcia, pentru că l-am avut doar la un meci, o săptămână l-am antrenat, am câştigat 2-0, cu campioana Turciei, el a dat două goluri şi s-a rupt. După aia a stat vreo patru, cinci luni şi nu am mai avut ocazia să-l antrenez. E un jucător pe care mi l-am dorit şi în anii trecuţi, vă spuneam că apreciez valoarea lui. Mulţi spuneau că nu o să poată lucra cu mine, dar iată că a lucrat un meci şi a dat două goluri. Eu cu toţi atacanţii cu care am lucrat în carieră am avut o relaţie extraordinară. Nu a fost un atacant cu care să am probleme şi nu voi avea probleme nici cu Alibec, asta e clar", a declarat Petrescu.

Marius Bilaşco a fost prezent şi el la conferinţa de presă, în care a afirmat că nu s-a pus problema să devină preşedintele grupării. Bilaşco va asigura un fel de interimat până la numirea unui nou preşedinte, după demiterea lui Marian Copilu.

"Împreună cu colegii mei care nu sunt prezenţi aici, dar sunt în cadrul clubului, vom încerca să asigurăm continuitatea la club, pentru că timpul este extrem de preţios în această perioadă, meciurile vin foarte repede şi programul clubului trebuie să-l respectăm, având o perioadă aglomerată în continuare.

În momentul în care va fi ceva oficial de transmis de noua conducere veţi afla imediat. În perioada următoare sperăm ca acţionarii acestui club să poată lua decizia de a numi un nou preşedinte, o persoană care va prelua conducerea clubului şi va asigura continuitatea clubului. Nu s-a pus această problemă, eu sunt aici pentru a asigura continuitatea. Am lângă mine colegi care muncesc zi de zi şi sunt convins că, împreună cu ei, vom aşeza lucrurile, pentru ca echipa, clubul să nu aibă de suferit", a explicat el.

Bilaşco a dezvăluit că, în acest moment, este sigură plecarea unui singur jucător, Ulrich Meleke: "Singurul jucător care e posibil să plece, pentru că există deja un acord, este Meleke, care merge sub formă de împrumut la o echipă din Liga I."

Gruparea CFR Cluj a anunţat oficial, marţi, revenirea lui Dan Petrescu pentru un al treilea mandat pe banca tehnică a echipei campioane, în locul lui Marius Şumudică.

Odată cu demiterea lui Şumudică, patronul CFR Cluj, Nelu Varga, a renunţat şi la o parte din conducere, în frunte cu preşedintele Marian Copilu.