La o zi după oficializarea venirii lui Dan Petrescu pe banca lui CFR Cluj, ardelenii au anunțat un nou transfer. Este vorba despre "Eroul de la Roma", Juan Emmanuel Culio, care a mai jucat pentru echipa din Gruia în două rânduri.

Juan Emmanuel Culio a revenit la CFR ClujFoto: CFR Cluj / Facebook

”Suntem bucuroși să vă anunțăm că Juan Emmanuel Culio, jucător cu peste 200 de meciuri în tricoul “alb-vișiniu”, s-a întors în Gruia! În decembrie 2019 Culio a părăsit România din cauza unor probleme personale, iar acum s-a întors să pună umărul la atingerea obiectivelor noastre. Bine ai revenit acasă, Culio!”, a fost mesajul grupării ardelene.

Culio s-a despărțit de CFR Cluj la sfârșitul anului 2019, invocând motive familiale.

El a ajuns prima dată la CFR Cluj în iulie 2007, de la formația din Chile, La Serena, pentru 600 de mii de euro.

Atunci, a evoluat trei sezoane și jumătate, după care în ianuarie 2011 s-a transferat la Galatasaray, contra a două milioane de euro.

În iulie 2017, după 10 ani de când a ajuns prima dată în Gruia, Culio a revenit la Cluj, liber de contract, de la RCD Mallorca.

În total, mijlocașul în vârstă de 38 de ani a evoluat în 225 de meciuri în tricoul ardelenilor, a marcat 28 de goluri și a oferit 33 de pase decisive.

Primele transferuri pentru Dan Petrescu

Ca urmare a revenirii în funcția de director sportiv al clubului CFR Cluj, Bogdan Mara a anunțat transferurile lui Valeriu Bordeianu şi Florin Ştefan (fost la Sepsi), dar și a unui mijlocaș afro-american.

În acelaşi timp, el a precizat că gruparea ardeleană va renunţa la mijlocaşii Anas Tahiri şi Guessouma Fofana şi, posibil, la Alexandru Chipciu şi Iasmin Latovlevici.

Gruparea CFR Cluj a anunţat oficial, marţi, revenirea lui Dan Petrescu pe banca tehnică a echipei campioane, în locul lui Marius Şumudică.

Odată cu demiterea lui Şumudică, patronul CFR Cluj, Nelu Varga, a renunţat şi la o parte din conducere, în frunte cu preşedintele Marian Copilu.