A rămas fără Lionel Messi în urmă cu puțin timp, iar în ultimele ore ale perioadei de mercato a mai cedat un jucător de marcă. FC Barcelona s-a despărțit de Antoine Griezmann, atacantul făcând drumul înapoi la Atletico Madrid.

Antoine GriezmannFoto: Twitter - Barcelona

Catalanii l-au împrumutat pe atacant pentru două sezoane la Atletico, după cum informează Marca.com.

La finalul perioadei de împrumut, campioana en-titre a Spaniei are posibilitatea de a-l transfera definitiv pe internaţionalul francez.

Mutarea lui Antoine la Atletico a mai fost negociată de către cele două grupări din LaLiga, dar discuțiie au fost întrerupte în momentul în care formația din Madrid a refuzat un schimb cu portughezul Joao Felix.

Motivul pentru care Barcelona l-a lăsat pe Griezmann să plece

FC Barcelona a dus o luptă crâncenă pentru a micșora masa salarială. Antoine era fotbalistul cu cel mai mare salariu de la catalani (după despărțirea de Messi), iar cedarea la Atletico a venit ca o mare gură de oxigen pentru oficialii grupării de pe Camp Nou.

Variantele lui Atletico erau următoarele: un transfer în schimbul a 50 de milioane de euro sau un împrumut pe doi ani cu opțiune de cumpărare definitivă.

Aflată într-un amplu proces de reorganizare din punct de vedere al salariilor, FC Barcelona a răsuflat ușurată după ce a scăpat de cel mai mare angajament din lotul antrenat de Ronald Koeman.

De știut:

  • În vârstă de 30 de ani, Griezmann a venit la Barcelona în vara lui 2019 în schimbul a 120 de milioane de euro.
  • Atacantul a bifat 120 de meciuri în tricoul catalanilor și a înscris de 35 de ori. Nu a reușit însă să strălucească la gruparea de pe Camp Nou.
  • Griezmann mai are contract cu FC Barcelona (a fost împrumutat la Atletico Madrid) până pe 30 iunie 2024.