Iuliu Mureşan, preşedintele FC Dinamo, a anunţat, marţi, că gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare a obţinut ridicarea interdicţiei de a efectua transferuri, impusă de FIFA din cauza restanţelor salariale faţă de foştii jucători Isma Lopez şi Aleix Garcia.

Dinamo Bucuresti, siglaFoto: fcdinamo.ro

"Primul transfer pe care o să-l facem chiar mâine va fi Constantin Nica. El se antrenează din aprilie cu echipa. Avem nevoie de el, e un jucător bun. Ridicarea interdicţiei s-a rezolvat cu avocaţi foarte buni, avocaţi care au cerut nişte documente, au ştiut cum să pună problema, au găsit nişte practici. Am apelat la un avocat cu care am mai avut succes, Ibarrola.

Avem un alt moral pentru competiţie de acum încolo, pentru că o să aducem mai mulţi jucători pe toate posturile şi o să fie o concurenţă mai bună în lot şi o să avem o echipă mai valoroasă. E cel mai bun lucru pentru Dinamo că s-a ridicat interdicţia de a efectua transferuri.

Deja m-au sunat mulţi impresari. Aveam nişte jucători în atenţie, dar era foarte greu să-i ţinem blocaţi. Poate fi şi Albentosa o soluţie. Nu o să dăm salarii foarte mari, faţă de ce era în era spaniolă e clar că nu se pune problema. Încercăm să aducem jucători liberi, fără sumă de transfer.

Vom avea 2-6 transferuri, în toate compartimentele. Avem o listă în vedere cu jucători pe care îi cunoaştem îndeaproape, care au mai evoluat în Liga 1, dar şi noutăţi. Cătălin Ţîră este o soluţie, da.

Atât se poate la ora actuală la Dinamo, dar am primit mult oxigen odată cu suspendarea acestei interdicţii. Luăm în calcul şi împrumuturi şi o parte din salariu să fie plătit de clubul de la care vine, dacă se va accepta aşa, orice, numai să ne întărim, să creştem valoarea lotului", a declarat Iuliu Mureşan, la DigiSport.

El a adăugat că acum Dinamo se poate despărţi mai uşor de cel mai bine cotat jucător din lot, Deian Sorescu, deoarece pot fi transferaţi alţi jucători.

În vârstă de 28 de ani, Constantin Nica a mai evolua la Dinamo în sezonul 2012-2013, apoi a fost transferat în Italia, la Atalanta. El a mai jucat la Cesena, Avellino, Cesena, FC Voluntari şi, ultima dată, la Vijvodina Novi Sad, informează News.ro.