Federația Irlandeză de fotbal a decis ca jucătorii și jucătoarele echipelor naționale să primească aceeași valoare a primelor de meci.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Federaţia irlandeză de fotbal este mândră să anunţe că jucătorii şi jucătoarele reprezentând echipele de seniori feminine şi masculine ale Republicii Irlanda vor primi aceleaşi prime de meci cu ocazia partidelor internaţionale, iar aceasta cu efect imediat, în baza acordului revoluţionar pentru sportul irlandez", a anunțat Federaţia într-un comunicat.

Pentru a ajunge la acest acord, echipa masculină a acceptat să diminueze valoarea primelor încasate de jucători la fiecare meci, pentru ca Federaţia să utilizeze această sumă pentru a creşte salariul plătit jucătoarelor.

Anglia, Brazilia, Australia, Norvegia şi Noua Zeelandă fac parte din ţările care s-au angajat public să plătească jucătorii şi jucătoarele egal la meciurile internaţionale.

"Este o zi mare pentru fotbalul irlandez", a afirmat căpitanul echipei feminine a Irlandei, Katie McCabe.

"Am făcut un pas mare înainte prin acest acord şi am demonstrat lumii ce poate fi făcut atunci când suntem uniţi, oferind aceleaşi oportunităţi jucătorilor şi jucătoarelor internaţionale", a mai precizat Federaţia.

Egalitatea salarială va fi introdusă începând cu meciurile internaţionale din septembrie, conform Agerpres.