Juventus a făcut publice datele oficiale ale transferului lui Cristiano Ronaldo la Manchester United. "Diavolii" au oficializat mutarea pe 27 august.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cristiano Ronaldo a fost vândut la Manchester United de Juventus Torino pentru doar 15 milioane de euro, achitabili în 5 ani, potrivit Corriere dello Sport, care citează informații oficiale din partea clubului italian.

"Bătrâna Doamnă" va primi încă 8 milioane de euro, în anumite condiții de performanță. De menționat este că Ronaldo a semnat cu Juventus în 2018, fiind adus de la Real Madrid pentru 112 milioane de euro.

Operațiunea ar putea genera unimpact financiar negativ pentru Juventus de aproximativ 14 milioane de euro pentru anul 2020/2021.

În trei ani petrecuți la Torino, Cristiano Ronaldo a jucat în 133 de meciuri, a marcat 101 goluri și a câștigat 5 trofee. În prima perioadă petrecută la Manchester United, lusitanul a marcat 118 goluri în 292 de meciuri.

Documentul în care s-au anunțat datele oficiale de transfer a fost însoțit și de un mesaj de adio în care Juventus i-a mulțumit portughezului pentru performanțele realizate la Torino.

Cristiano Ronaldo, mesaj emoționant la despărțirea de Juventus: "Mi-am dat sufletul şi inima"