Confruntarea România - Liechtenstein, de pe 5 septembrie, din cadrul preliminariilor CM 2022, va fi meciul premierelor. UEFA a delegat o brigadă feminină, iar la partida de pe Arena Națională va fi, pentru prima oară la un meci al României pe teren propriu, disponibil sistemul VAR.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

UEFA a delegat patru reprezentante ale arbitrajului din Ucraina, cu Kateryna Monzul la centru, iar Maryna Striletska și Svitlana Grusho arbitri-asistenți, la meciul România - Liechtenstein. Al patrulea oficial va fi Liudmyla Telbukh.

Meciul din preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2022 va fiprima partidă cu arbitraj VAR la un meci al României pe teren propriu.

Mai mult de atât, fanii români se vor întoarce în tribune la un meci al tricolorilor după aproape doi ani de pauză generată de pandemia de coronavirus.

Katerina Monzul, arbitrul de centru al partidei România - Liechtenstein, este originară din Harkov și licențiată în arhitectură și planificare urbanistică. În noiembrie 2020, a condus brigada feminină de la San Marino – Gibraltar, partidă din Liga Națiunilor, primul meci internațional cu caracter oficial având o femeie arbitru. Din 2016, Monzul arbitrează în prima ligă masculină din Ucraina, prima femeie din istoria competiției, potrivit FRF.

Mirel Rădoi a anunțat lotul cu care România va aborda meciurile din septembrie - Surprizele selecționerului

Programul duelurilor din septembrie pentru naționala României

*din grupă mai fac parte Germania și Armenia.

  • 2 septembrie: Islanda – ROMÂNIA, ora 21:45 – Laugardalsvollur (Reykjavik)
  • 5 septembrie: ROMÂNIA – Liechtenstein, ora 21:45 – Arena Naţională (Bucureşti)
  • 8 septembrie: Macedonia de Nord – ROMÂNIA, ora 21:45 – Tose Proeski Arena (Skopje).

Grupa J, clasament:

1 Armenia 9 puncte (6-2) / 3 meciuri

2 Macedonia de Nord 6 (9-4) / 3

3 Germania 6 (5-2) / 3

4 România 3 (5-6) / 3

5 Islanda 3 (4-6) / 3

6 Liechtenstein 0 (1-10) / 3.