CFR Cluj merge ceas în Liga 1, campioana României bifând o victorie clară (4-1) contra rivalilor de la FCSB. Formația din Gruia are victorii pe linie în primele șapte etape, iar Dan Petrescu a avut rolul său în duelul de duminică seara cu bucureștenii.

Dan PetrescuFoto: ESPA Photo Agency/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform spuselor lui Cristi Moldovan (antrenorul principal de conjunctură al ardelenilor), Dan Petrescu a avut un rol important în alcătuirea echipei, dar și în alegerea strategiei CFR-ului la meciul cu FCSB.

Dan Petrescu și rolul avut la meciul din Gruia

  • "A fost foarte complicat să ne pregătim pentru acest meci și să pregătim această partidă. Când am văzut condițiile meteo, a fost incredibil, părea că totul e împotriva noastră. Ne-a ieșit, băieții au fost minunați, incredibili, niște caractere incredibile. Luați-le lor, interviu, nu mie, cu ei trebuie să vorbiți.
  • M-am consultat cu Dan Petrescu, m-am consultat cu altă lume, cu prieteni, ne-am ajutat cu toți cei care au putut să ne dea un sfat.
  • Am încercat să le dau câteva opțiuni băieților, să-i ajut. N-a fost la mine cheia, dar le-am spus despre spirit, despre mentalitatea lor când intră în teren.
  • Sunt campioni doar împreună. Am încercat să le transmitem și plăcerea de a juca pentru public, asta le-am spus de la încălzire. Au fost perfecți în seara asta.
  • Sunt multe echipe mai bune, dar în România nu cred că este cineva care să ne bată, avem un moment bun. Toți cei care am fost aici, puțini, ne-am ajutat între noi.
  • Da, sincer, m-aș fi mulțumit și cu un egal. CFR a fost bună, băieții extraordinari, ați văzut cum au luptat. Jos pălăria în fața lor! Când au fost momente grele, cu COVID și altele, au demonstrat" - Cristi Moldovan, la finalul partidei din Gruia.

Dan Petrescu este tot mai aproape de o revenire la CFR, întoarcerea "Bursucului" fiind doar o chestiune de timp. Fostul internațional român va bifa al treilea mandat pe banca tehnică a ardelenilor.

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre CFR Cluj și FCSB.

Clasament:

1 CFR Cluj 21 puncte

2 Rapid 16

3 Botoșani 14

4 Farul 12

5 CS U Craiova 12

6 UTA Arad 11 (-un meci)

7 FCSB 9 etc.