Confederaţia sud-americană de fotbal (Conmebol) a anunţat că a recuperat 130 de milioane de dolari care au fost delapidate de foşti lideri şi membri ai federaţiilor naţionale condamnaţi pentru corupţie.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mare triumf împotriva corupţiei ”, a scris Conmebol pe site-ul său prezentând rezultatele după ultima sumă de 71 de milioane de dolari decisă de justiţia din Statele Unite în această săptămână, în cadrul celebrului scandal de corupţie al FIFA.

"Recuperarea fondurilor confiscate în mod neregulat face parte dintr-o acţiune desfăşurată din 2016, când Alejandro Domínguez a preluat preşedinţia”, aminteşte Conmebol.

Pe lângă fondurile trimise de Departamentul de Justiţie al SUA, Confederaţia sud-americană a recuperat deja fonduri de la instanţele elveţiene şi de la moştenitorii fostului său preşedinte, Nicolás Leoz (decedat în 2020), de la care a primit puţin peste 16 milioane de dolari.

În 2020, procurorii americani şi elveţieni au dispus restituirea a aproximativ 550.000 de dolari şi, respectiv, 38 de milioane de dolari din conturile deschise de Leoz şi fostul său secretar general, Eduardo Deluca. În total, fondurile din conturile acestor foşti lideri se ridică la peste 56 de milioane de dolari. Cu fondurile returnate vineri (71 milioane dolari), totalul este de 130 milioane dolari, informează News.ro.