Clubul Manchester City a anunţat, joi, că fotbalistul Benjamin Mendy a fost suspendat, el fiind pus sub acuzare pentru viol și agresiune sexuală.

HotNews.roFoto: Hotnews

Faptele ar fi avut loc în perioada octombrie 2020 – august 2021, iar plângerile au fost depuse de trei persoane care au vârste de peste 16 ani.

"Benjamin Mendy, în vârstă de 27 de ani, a fost acuzat de patru capete de acuzare de viol și agresiune sexuală. Acuzațiile se referă la trei reclamanți cu vârsta de peste 16 ani și se presupune că ar fi avut loc între octombrie 2020 și august 2021. Mendy a fost arestat preventiv și urmează să fie prezentat Curții Magistraturii din Chester vineri, 27 august. Mendy are dreptul la un proces echitabil", se arată într-un comunicat al poliției din Cheshire Constabulary.

Manchester City nu a precizat pentru ce este anchetat Mendy, dar a anunţat că acesta a fost suspendat.

"Manchester City confirmă că în urma faptului că a fost acuzat astăzi de poliție, Benjamin Mendy a fost suspendat, deoarece se află în așteptarea unei anchete. Această problemă face parte dintr-un proces legal, iar clubul nu poate face mai multe comentarii până când procesul se va încheia", au transmis cei de la Manchester City.