Se bucură de faimă cu toate că nu a făcut neapărat ceva special în viață. Are însă cu ce se lăuda: seamănă destul de mult cu o vedetă a sportului mondial, iar trăsăturile comune pe care le are cu portughezul Cristiano Ronaldo îl fac recunoscut oriunde se duce.

HotNews.roFoto: Hotnews

Biwar Abdullah este un nume care nu spune nimic. Se bucură însă de atenția oamenilor pentru că... seamănă destul de bine cu Ronaldo.

Este urmărit de peste 42 de mii de internauți pe contul personal de Instagram, iar pe stradă este oprit frecvent pentru a face fotografii.

Abdullah este un tânăr irakian în vârstă de 27 de ani care în prezent trăiește în Marea Britanie, la Derby. A venit în Anglia pentru o viață mai bună și speră ca într-o zi să-și cunoască idolul.

Cum a început isteria Cristiano Ronaldo

Venit în Regat pentru a munci, Biwar a atras atenția atunci când, îmbrăcat într-un tricou al lui Juventus, a trecut prin fața unui magazin.

Proprietarul magazinului, Shane Douglas, a crezut că este vorba chiar despre Cristiano Ronaldo, iar de aici a început povestea sosiei vedetei celor de la Juventus.

"A trecut prin fața magazinului îmbrăcat în tricoul lui Juventus și am alergat după el. Mi-a atras în mod evident atenția. Aveam la acel moment o copie a FIFA 2019, iar pe copertă era chiar Ronaldo.

M-am uitat la ambii și nu-mi venea să cred câtă asemănare există. Nu mi-a venit să cred că nimeni nu-i spusese până la acel moment cât de bine seamănă cu Ronaldo", a povestit Shane.

Este plăcut să fii confundat cu Ronaldo

Pe cât posibil, Biwar se îmbracă la fel precum idolul său (desigur, în măsura posibilităților financiare), se tunde la fel, respectă în general cam tot ceea ce face Cristiano în viața de zi cu zi.

"Când ajung acasă (n.r. în nordul Irakului) am parte de foarte multă atenție. Oamenii mă opresc pe stradă și îmi cer să mă fotografiez cu ei. Desigur că nu mă deranjează, dimpotrivă. Nu am refuzat pe nimeni.

Este un sentiment plăcut să fii confundat cu Ronaldo, mi-aș dori să am măcar jumătate din talentul său de pe teren" - Biwar Abdullah.

Irakianul a mai precizat că atunci când joacă fotbal evoluează pe același post precum Cristiano și că este fanul echipelor pe unde trece vedeta lusitană.

Shane Douglas (primul care a scos în evidență asemănările cu Ronaldo) intenționează să-l transforme pe Biwar într-un Cristiano Ronado cu normă întreagă: care să participe la petreceri și la evenimente atunci când este chemat.