Marius Croitoru, antrenorul echipei FC Botoșani, a oferit o primă declarație după ce FRF i-a interzis să mai dea indicații ca urmare a faptului că nu deține licența FIFA PRO.

HotNews.roFoto: Hotnews

Antrenorilor Mihai Iosif (Rapid București), Marius Croitoru (FC Botoșani), Ilie Poenaru (Academica Clinceni) și Andrei Prepeliță (FC Argeș) le-a fost interzis de către FRF să mai participe la conferințe de presă sau să dea indicații de pe bancă la meciuri, dat fiind faptul că niciunul dintre ei nu deține licența PRO.

Marius Croitoru (40 de ani) a rupt tăcerea după anunțul Federației, susținând că nu a avut timp să urmeze cursurile pentru obținerea licenței, el jucând fotbal profesionist până la vârsta de 38 de ani.

În plus, tehnicianul a declarat că din cauza pandemiei nu s-a făcut clasă de licență PRO în România, unde se cere și diploma de Bacalaureat, pe care el nu a obținut-o.

”A fost pandemie, nu s-a făcut clasă de licență PRO. Sunt aceeași generație cu Ianis Zicu. Noi nu avem terminată licența A în România. Nu avem legătură cu școala de antrenori din România. Dacă voi fi primit în România, cu siguranță, cu mare plăcere. Dacă nu, voi fi nevoit să o fac în Moldova.

Sunt aceleași reguli UEFA ca peste tot. Acolo nu cer bacalaureatul. Ni s-au spus anumite litere de regulament pe care le încălcam pentru că aveam doar licența A. Nu aveam dreptul ca antrenor secund cu licența A să participi la conferințe înainte și după meciuri. Școala Federală nu mi-a interzis să dau indicații.

Regulamentul specifică foarte clar. Indicații poate să dea directorul tehnic, antrenorul cu licența PRO și antrenorul cu licența A.

Nu cred că Marius Croitoru care are licența A nu vrea să facă licența PRO. NU! Eu am jucat fotbal până la 38 de ani. Când să fac școala?”, a declarat Marius Croitoru la emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Marius Croitoru a reușit să o califice pe FC Botoșani în ultimele două ediții ale Play-off-ului Ligii 1, în timp ce în actuala stagiune, echipa ocupă locul trei cu 13 puncte acumulate.