Emeric Ienei (84 de ani) trece prin momente dificile, fostul antrenor al Stelei pierzându-și soția. Ileana Gyulai a murit miercuri, iar anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de cei de la Steaua TV.

Emeric Ienei, impreuna cu sotiaFoto: Steaua tv / Facebook

Soția lui Emeric Ienei a murit la vârsta de 75 de ani.

Ileana a făcut performanță în scrimă. A fost campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la JO din Mexic, din 1968, și Munchen, 1972, informează cei de la Steaua TV.

În urmă cu un an de zile, Ileana Ienei preciza pentru sursa citată cum a fost viața de sportivă și cum a trăit marea finală de la Sevilla din 1986.

"După ce am câștigat Campionatul Național cu Satu Mare, atunci Steaua s-a gândit că ar fi cazul să ne ia, trei fete tinere.

Imediat ne-a și legitimat la Steaua. Era foarte frumos, era o altă viață, colectivul era foarte strâns și eram ca și frați și surori. Nu ne interesau banii, nu ne interesa nimic. Doar succesul și să avem rezultate. Am muncit foarte mult, dar a și meritat.

Ne-au lăsat să mergem la Sevilla (n.r. la finala Cupei Campionilor din 1986, contra Barcelonei), dar ne-au interzis să mergem la meci.

Am stat singură la hotel, mă uitam, mă frământam, aveam emoții mari. După ce s-a terminat au revenit băieții la hotel și am sărbătorit victoria. A fost o fericire ieșită din comun" - Ileana Gyulai Ienei.