Gigi Becali, patronul FCSB, a anunțat luni că a ajuns la un acord cu Galatasaray pentru transferul lui Olimpiu Moruțan. Fatih Terim, tehnicianul formației turce, a oferit o primă reacție cu privire la aducerea fotbalistului român.

HotNews.roFoto: Hotnews

Finanțatorul FCSB a dezvăluit că suma de transfer va ajunge la 5,7 milioane de euro, din care 4,2 milioane de euro va plăti Galatasaray acum pentru fotbalist. Dacă se califică în grupele Europa League, gruparea Cim Bom va mai vira către FCSB încă 1,5 milioane de euro.

După victoria de luni a lui Galatasaray din campionat, contra lui Hatayspor (2-1), "împăratul" Fatih Terim a vorbit despre transferul lui Moruțan.

"Fanii lui Galatasaray nu trebuie să se teamă. Pe lângă Moruțan sau alții, avem jucătorii talentați pentru viitor. Am mai spus că îmi place Moruțan, iar patronul de la Steaua București (n.r. - FCSB) a făcut deja toate comentariile necesare.

Iată unde am ajuns de la 10-15 milioane de euro pentru Moruțan. Mai sunt doar câteva mici lucruri de pus la punct. Ne dorim să adăugăm încă un jucător talentat în echipa noastră. Mai sunt puține lucruri rămase, iar fanii lui Galatasaray trebuie să mai aștepte puțin", a declarat Terim.

La începutul lunii august, Galatasaray l-a mai dorit pe Olimpiu Moruțan, dar patronul roș-albaștrilor ceruse 10 milioane de euro.

FC Copenhaga a mai trimis zilele trecute o ofertă pentru Moruțan de 3 milioane de euro, refuzată de clubul bucureștean.

Moruțan a jucat 107 meciuri pentru FCSB, marcând de 14 ori și oferind 30 de pase decisive.